Contactgroep voor ouders met een kind met autisme

ALBRANDSWAARD - In 2020 heeft het Steunpunt Mantelzorg van Stichting Welzijn Albrandswaard een contactgroep voor ouders met een kind met autisme opgestart. Door de coronamaatregelen heeft deze helaas maar twee keer plaatsgevonden; in januari en in oktober.

Het waren desondanks mooie avonden, waarin duidelijk werd dat de behoefte aan het delen van ervaringen en uitwisselen van kennis groot is. Daarom willen ze er in 2021 mee doorgaan. Onder een nieuwe naam en met een nieuw logo. Heleen Visser heeft vorig jaar de groep opgestart, haar collega Roos Drouen neem het stokje van haar over.
De eerste avond staat gepland op donderdagavond 14 januari om 19.30 uur. Gezien de coronamaatregelen zal dit online via Teams plaatsvinden.

Men kan zich tot en met 10 januari aanmelden voor deze avond via mantelzorg@welzijnalbrandswaard.nl . Na aanmelding ontvangt men een link waarmee men die avond kan inloggen.

Vragen, opmerkingen of kennismaken met Roos, kan via r.drouen@
welzijnalbrandswaard.nl.

Prijs voor vrijwilligers

BARENDRECHT - De vrijwilligers van Hospice De Reiziger zijn één van de twee winnaars van de Ridderkerkse vrijwilligersprijzen. De 130 vrijwilligers zijn de winnaar geworden van de groepsprijs.
Hospice De Reiziger is een bijna-thuis-huis voor mensen in de laatste fase van hun leven.
De prijzen bestaan uit een bedrag van 350 euro en een door kunstenaar Jørgen Snoep ontworpen emaille bordje. De Ridderkerkse wethouder Marten Japenga heeft de prijzen maandag uitgereikt .