Schutskooiwijk.
Schutskooiwijk. Foto:

Groen licht voor (her)ontwikkeling

Schutskooiwijk en Poortugaal-West

Door Anouk Breeman

POORTUGAAL – De gemeenteraad stemde maandagavond unaniem in met de uitgangspunten van de stedenbouwkundige verkenning Schutskooiwijk/Poortugaal-West. In deel 3 van deze raadsvergadering -die op 14 december begon-, ging de raad ook akkoord met het aangaan van een samenwerkingsovereenkomst met Woningbouwvereniging Poortugaal voor de uitvoering van het plan.

De gemeente wil samen met WBV Poortugaal de wijk opknappen. Dat houdt in dat 108 sociale huurwoningen uit de jaren 50 worden gesloopt en worden vervangen door nieuwbouw. Daarnaast komen er 32 tot 52 extra sociale huurwoningen bij, zodat er in totaal 140 – 160 sociale huurwoningen in de wijk zijn. Daarnaast komen er 100 vrije sectorwoningen bij, waarmee het gebied in totaal 260 woningen telt.

Alle fracties zijn positief over het voorstel. Wel werden er wat kanttekeningen geplaatst. Zo dienden NAP, Groen Links, VVA en PvdA een amendement in. Zij willen graag toegevoegd hebben dat de gemeente zich inzet om de huidige bewoners een woning te laten betrekken in de nieuwe Schutskooiwijk, de ‘terugkeergarantie'.
Lees verder op pagina 3.