Nieuwjaarstoespraak burgemeester

ALBRANDSWAARD - Burgmeester Jolanda de Witte hield afgelopen maandag haar Nieuwjaarstoespraak. De toespraak werd uitgezonden via RTV Albrandswaard en is nog terug te kijken via de website van de gemeente.

In haar verhaal vertelde ze dat de jaarwisseling relatief rustig is verlopen in Albrandswaard. ,,Wel was er sprake van meerdere, veelal kleinere, incidenten”, zei De Witte. ,,We hebben ook gezien dat ondanks het vuurwerkverbod er toch veel vuurwerk is afgestoken Ik ben onze hulpdiensten dankbaar dat zij er voor onze veiligheid waren.”

Over het coronavirus zei de burgemeester onder andere: ,,Er bloeiden mooie initiatieven op en ik zag veel creativiteit. Zo hebben bijna al onze horecaondernemers een afhaal en bezorg faciliteit gestart. Buren gingen voor elkaar boodschappen doen. Er ontstonden initiatieven van verenigingen om binnen de maatregelen voor jeugd activiteiten te kunnen blijven organiseren.”
,, 2020 is ook het jaar dat we zagen hoe belangrijk het is dat we naar elkaar omkijken. Het contact houden met elkaar met speciale aandacht voor de ouderen en kwetsbaren onder ons.”
,,Ik heb zelf in mijn privésituatie gemerkt hoe schrijnend de maatregelen kunnen uitpakken toen mijn vader op 90 jarige leeftijd overleed Op de begrafenis met maximaal dertig mensen kon niet iedereen komen die had gewild. Ik weet dat er vele mensen zijn die op deze wijze afscheid hebben moeten nemen van hun geliefde en dat valt niet mee. In Albrandswaard zijn er tot op de dag van vandaag zeventien mensen overleden aan het Covid virus waarvan we het weten. Zij zullen in gedachten altijd bij ons zijn.”

Lees de gehele toespraak via deschakelalbrandswaard.nl.