AutoMaatje rijdt weer als een trein

ALBRANDSWAARD - Tijdens corona is door de ANWB en Stichting Welzijn Albrandswaard besloten om niet langer te rijden met AutoMaatje. Dit ter bescherming van zowel chauffeur als passagier. Inmiddels is er meer bekend omtrent corona, zijn diverse regels weer versoepeld en laat de situatie het weer toe om te starten met ritten in eigen personenauto’s.

In juni reed SWA alleen medische ritten in een grote personenbus, waarbij de afstand van 1,5 meter tussen chauffeur en passagier gewaarborgd was. Vanaf juli mogen we weer rijden met de eigen auto’s van de chauffeur, op voorwaarde dat beiden een mondkapje dragen. Sommige chauffeurs zullen de passagier vragen op de achterbank plaats te nemen, om zo de afstand ook nog enigszins te waarborgen. Coördinator Yvonne Schults van SWA zegt hierover: ,,Vanaf het eerste moment worden er weer ritten geboekt met AutoMaatje. Het blijkt dat we met deze vrij nieuwe aanvulling op het bestaande vervoersnetwerk dus wel degelijk voldoen aan een behoefte. Er zijn al ruim ritten geboekt, naar ziekenhuizen, dokters maar ook de kapper of familie. Nog niet alle chauffeurs voelen zich gerust genoeg om te starten, maar er zijn er voldoende beschikbaar. We kunnen echter de ritten niet garanderen, maar meestal lukt het ons de rit te rijden.”

Reserveren kan minimaal twee werkdagen van tevoren, liefst eerder, via SWA 010-5018322 tussen 9 en 12 uur ‘s ochtends. Een rit kost 30 cent per kilometer en parkeerkosten ter plaatse. De meter begint te lopen voor de deur van de chauffeur.