Test je rijvaardigheid.
Test je rijvaardigheid. Foto:

Opfriscursus Rijvaardigheid voor senioren in Albrandswaard

ALBRANDSWAARD – Op dinsdag 5 en 19 november kunnen Albrandswaarders van 65 jaar en ouder zich vrijwillig laten testen tijdens de Opfriscursus Rijvaardigheid voor senioren.
Deze dagen worden georganiseerd door de gemeente Albrandswaard, in samenwerkingen met Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de Metropool Rotterdam Den Haag. Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan de verkeerstheorie; nieuwe verkeersregels en actuele onderwerpen zoals het 'nieuwe rijden' krijgen volop de aandacht. Daarnaast worden een ogen-, gehoor- en reactietest afgenomen door specialisten.
Het derde onderdeel van de cursus bestaat uit een rijvaardigheidsrit in de eigen auto of brommobiel met een speciaal opgeleide ritbegeleider. De rit duurt ongeveer veertig minuten.
Albrandswaarders van 65 jaar en ouder schreven zich vorig jaar massaal in voor de opfriscursus. In totaal kwamen er 425 aanmeldingen binnen, terwijl er plek was voor 120 cursisten. Daarom is besloten om er een vervolg aan te geven.
De ochtendsessie is van 8.30 tot 12 uur, de middagsessie van 13 tot 16.30 uur. Op dinsdag 19 november zijn er in het ochtendprogramma nog enkele plaatsen vrij. Inwoners van 65 jaar en ouder kunnen zich aanmelden via werkgroepsenioren@kpnmail.nl, ovv Opfriscursus Rijvaardigheid, of via 0184-685317. De cursus wordt gehouden bij SV Poortugaal aan de Albrandswaardseweg 84a in Poortugaal.