Bloedafname Star-shl terug in Poortugaal

POORTUGAAL - Vanaf 1 november kan men voor bloedafname ook weer terecht in Poortugaal. Er is een contract afgesloten door Stichting Welzijn Albrandswaard met Star-shl om dit mogelijk te maken bij Wijkcentrum De Boekenstal, Dorpsstraat 34 in Poortugaal. De medewerkers van Star-shl zijn hier elke vrijdag van 9 uur tot 9.30 uur aanwezig. Voorheen kon bloed geprikt worden in gebouw De Haven, maar wegens aanstaande verbouwingsplannen was dit helaas niet meer mogelijk. Men kan ook nog terecht in het Koetshuis, Verdistraat 4 in Rhoon op woensdag van 8.15–9.15 uur of op vrijdag van 10 tot 11 uur. Ook blijft bloedafname mogelijk aan de Stelle 4 in Hoogvliet, dagelijks tussen 7.30 en 12 uur.


Cursus
permacultuur

POORTUGAAL - Het Terphuis houdt op woensdag 6 november in samenwerking met Max de Corte een cursus permacultuur (moes)tuinieren van vijf avonden. Op de zesde cursusdag gaan ze op excursie naar een tuin die op basis van permacultuur wordt gerund.
Permacultuur is een principe om slim en in ecologisch evenwicht te tuinieren en is daarmee een beproefde, natuurlijke manier van tuinieren die steeds meer navolging vindt. Volgens de permacultuur werk je met de natuur mee en laat je haar voor je werken. Biodiversiteit is daarbij een belangrijk uitgangspunt. Een tuinier laat zich leiden door de eenvoudige ethiek: zorgen voor de aarde, zorgen voor de mens, en delen van de overvloed. Deze ethiek stelt mensen in staat om verantwoordelijkheid voor zichzelf en hun omgeving te nemen.

Deze cursus natuurlijk (moes)tuinieren is een mooie inleiding voor een ieder die begint met (moes)tuinieren, maar ook geschikt voor ervaren mensen die meer kennis op willen opdoen. Tijdens deze cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:
Wat is permacultuur?. Bodem/compost. Zaaien/teeltplan. Combinatieteelt en natuurlijk plaagbeheer. Voedselbossen/eetbare siertuin. Bezoeken praktijkproject. De cursus is inclusief koffie, thee en lekkers.

Woensdag 6 en 20 november, 4 en 18 december en 8 januari vanaf 20 uur + zaterdagochtend 25 januari van 10.30 tot 12.30 uur op een nader te bepalen locatie in Rotterdam. Terphuis, Kerkstraat 25 te Poortugaal. Docent: Max de Corte (Moestuinman). Kosten: 200 euro. Aanmelden: www.hetterphuis.nl/aanmelden.