INGEZONDEN

Waar gaan we naartoe?

Nederland werkt aan duurzame, betrouwbare en beschikbare energie die voor iedereen betaalbaar is (moet zijn!) De Rijksoverheid wil dat in 2020 14% van alle gebruikte energie in Nederland uit duurzame bronnen komt en in 2030 is dat minimaal 27%. In 2050 moet de energievoorziening bijna helemaal duurzaam zijn. De overgang naar een duurzame energievoorziening is voor de burger een kostbare investering van € 12.000 tot € 35.000. Buiten het feit of de huidige technologie wel afdoende is, kunnen er binnen 5-10 jaar wellicht nieuwe technologische ontwikkelingen plaatsvinden waardoor uw dure warmtepomp een adhoc investering blijkt te zijn. Het is dus belangrijk meningen, adviezen en ontwikkelingen te delen met uw dorpsgenoten en de gemeente. De gemeente is zelf doende een warmtevisie te ontwikkelen waarbij voor iedere wijk naar een beste oplossing wordt gezocht en uiteindelijk ingevoerd. Nu schat ik zomaar in, dat de gemeente niet alle wijsheid in pacht heeft en dat we samen verder komen dan als individu en overheid.
Om ieder de mogelijkheid te bieden zijn of haar mening te ventileren over dit onderwerp heb ik daartoe een website opgezet waar ieder toegang heeft en ook op de hoogte blijft van plaatselijke ontwikkelingen.
We vinden er allemaal 'iets' van, goed of slecht.
Uw mening telt als bijdrage in een lastig en duur vraagstuk. Het kost niets en hopelijk worden we er allemaal wijzer en beter van.

De link naar de website: https://warmtevisieal
brandswaard.nl.
Harrij Mensinga