Bij Sammy's zwemschool wonnen ze allemaal een medaille.
Bij Sammy's zwemschool wonnen ze allemaal een medaille. Foto:

Tempo '34 viert 85 jaar

ROTTERDAM - Het was een fantastisch en zeer geslaagd lustrumweekend voor de Rotterdamsche Gemengde Hockeyclub Tempo'34. De hockeyclub vierde namelijk op en rond haar terrein aan de Zuiderparkweg in Rotterdam dat zij op 6 oktober 85 jaar bestonden. Hoogtepunt van het weekend was uiteraard de zaterdag waar de lustrumcommissie met hulp van vrijwilligers en sponsoren een interactief en vooral reuzegezellige dag hielden. Vele verschillende mensen waren aanwezig; huidige leden, ouders, oud-leden, ouders van oud-leden, (oud-)vrijwilligers, maar ook mensen die de club vanuit een andere hoek een warm hart toe dragen. Kersverse voorzitter Tony Ong sprak lovende woorden over de club en stond stil bij het verleden en wierp een blik wierp op de komende periode die de club te wachten staat. Zo zal het clubhuis uit 1981 van binnen een moderne facelift krijgen. Ook werd er bekend gemaakt dat er een waterveld komt.

Het feest werd gevierd met veel verschillende activiteiten en lustrumwedstrijden en afgesloten met een diner en muziek.


Sv Poortugaal wint weer

POORTUGAAL - Sv Poortugaal trad afgelopen zaterdag aan in Voorburg tegen Forum Sport. Deze ploeg staat met slechts vier punten onderin in de eerste klasse B. In de eerste helft was weinig te merken van deze lage positie op de ranglijst. Poortugaal stond flink onder druk. Het eerste half uur was Forum Sport duidelijk de bovenliggende partij. Het was dan ook niet verrassend dat na een kwartier spelen de 1-0 viel. Het laatste kwartier van de eerste helft kwam sv Poortugaal beter in de wedstrijd. Uit een hoekschop leek het 1-1 te worden, maar een speler van Forum Sport stond op de doellijn. Echter kon hij de bal alleen nog maar met zijn hand tegenhouden. Dit leverde hem naast een strafschop tegen ook een rode kaart op. De strafschop werd door Sven Breukhoven binnengeschoten. Zo werd met een 1-1 stand de rust bereikt.

Nauwelijks stonden de teams in de tweede helft op het veld of de 1-2 voor sv Poortugaal stond al op het bord. Jordi Dekker scoorde. Nog geen 10 minuten later scoorde hij ook de 1-3. Nog binnen het uur was de wedstrijd gespeeld. "Qro" Rosina zorgde voor de 1-4. De mannen van trainer Peter Klomp hadden de partij volledig omgedraaid en hun voordeel. Dat het uiteindelijk nog 2-4 werd is vooral voor de statistieken van belang.

Aanstaande zaterdag speelt sv Poortugaal thuis de topper tegen SHO uit Oud Beijerland. Aanvang van de wedstrijd is om 14.30 uur.


Klaverjassen

RHOON – In de kantine van WCR wordt geklaverjast door beginners en gevorderden op vrijdag 25 oktober.. Iedereen is welkom. Kantine open om 19.30 uur. Start om 20 uur. Kosten 3 euro.


Alleen maar medailles

ALBRANDSWAARD - Op vrijdag 11 oktober heeft Sammy's zwemschool deel genomen aan een zwemwedstrijd met ZOB 66. De negen wedstrijdzwemmers behaalden allemaal in hun eigen leeftijdklasse een medaille. Met de estafette werd Sammy's Zwemschool eerste. De estafette werd gezwommen door kinderen van zes tot en met twaalf jaar. Het was een geweldige ervaring voor de zwemmers.

Elke dinsdagavond trainen zij in zwembad Albrandswaard van 19 tot 20 uur. Iedereen kan eens meedoen.