Felicitaties voor het bruidspaar.
Felicitaties voor het bruidspaar. Foto:

Echtpaar Middendorp 60 jaar getrouwd

RHOON - Wethouder Martijn Heezen feliciteerde maandag 21 oktober mijnheer en mevrouw Middendorp namens de gemeente met hun diamanten huwelijk. Zestig jaar geleden traden ze voor de burgerlijke stand in het huwelijk.

Het huwelijk vond plaats in een tijd waarin de woningnood hoog was. Om voor een woning in aanmerking te komen moest men voor de burgerlijke stand gehuwd zijn. Het duurde nog tot januari voor er een woning beschikbaar kwam en het echtpaar voor het altaar stond voor de kerkelijke inzegening. Het echte feest wordt dan ook door de familie pas in januari gevierd.
Het bruidspaar is 12 jaar geleden vanuit Hoogvliet naar Rhoon verhuist. Met de verhuizing kreeg het echtpaar de beschikking over een woning met een tuin. Iets wat ze niet eerder hadden gehad omdat ze boven een winkel woonde. Mijnheer Middendorp is werkzaam geweest in de electronica branche. Hij was dagelijks op pad voor reparaties en installatie.

Ondanks dat hij zelf aangeeft van de moderne electronica niet veel meer te weten, wordt hij door de buren in het woningcomplex nog regelmatig gevraagd reparaties te doen. Iets wat hij nog met plezier doet.
Mevrouw Middendorp heeft lang de administratie gedaan bij hetzelfde bedrijf als haar man werkzaam was.

Het bruidspaar heeft drie kinderen en negen kleinkinderen. De drie kinderen waren voor deze gelegenheid ook op bezoek.