Halloween werd vorig jaar ook uitbundig gevierd.
Halloween werd vorig jaar ook uitbundig gevierd. Foto:

Portland Kidz viert vijfde verjaardag met spectaculaire Halloweenparty

RHOON – Het begon allemaal vijf jaar geleden. Marjolein Blok, moeder van drie dochters, vond het jammer dat er in Portland niks te doen was voor de kinderen. Zo'n grote wijk en dan nergens een activiteit te bekennen. Ze besloot samen met haar man Jan-Willem een Halloweenparty te organiseren.

Door Astrid Potuijt

,,We konden in het wijkcentrum terecht. We hingen flyers op en ik had al bedacht dat we in ieder geval drie kinderen zouden hebben en als die een vriendje meenamen, zaten we al op zes, verder zouden we wel zien", vertelt Marjolein. ,,We kregen 100 euro van de gemeente, waar ik leuke halloweenfrutsels van kocht en limonade en wat lekkers. Het begon om 19 uur en er stonden 300 kinderen voor de deur. Het was overweldigend. Buren en ouders die mee waren hielpen het feest goed te laten verlopen. Het werd een groot succes. Samen met Patricia de Bondt en Leila ten Kate hebben we toen ook een Sinterklaasfeest georganiseerd. Daarna volgde er steeds meer activiteiten. Via een wedstrijd riepen we de kinderen op om een naam te bedenken en zo ontstond Portland Kidz."

Portland Kidz valt officieel onder stichting Welzijn Albrandswaard. Iedere maand wordt er wat leuks georganiseerd. Marjolein, Patricia en Leila zijn nog steeds de kartrekkers. Met Pasen verstoppen ze om 3 uur ' s nachts eieren, ze organiseren de succesvolle kinderbingo en de buitenspeeldag. Ze regelen sponsors, prijzen voor de bingo en de avonden zijn alleen maar drukker geworden. ,,We tellen soms meer dan 500 hoofden, inclusief de ouders", lacht Marjolein. ,,Van een eenmalige subsidie hebben we discolampen en knutselspullen aangeschaft. Het is een geoliede machine met complete draaiboeken van de terugkerende activiteiten."

Maar de kartrekkers hebben geen kinderen meer in de basisschoolleeftijd en willen het stokje gaan overdragen. ,,Ik wil zeker nog aan de zijlijn meehelpen", zegt Marjolein. ,,Maar het wordt tijd dat er andere ouders opstaan. We hebben altijd genoeg helpende handen. Maar nu is de vraag wie worden de nieuwe kartrekkers?"

Ook dit jaar wordt er weer Halloween gevierd. Dit keer met speciale verassingen omdat ze het vijfjarig jubileum vieren. Kinderen tot acht jaar worden altijd verwacht met begeleiding. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar zijn welkom van 18.30 tot 21 uur in wijkcentrum Portland. De toegang is gratis.

Kijk op de Facebookpagina van Portland Kidz.