Anja Brand in Steevast

ALBRANDSWAARD - Radiopresentator Jan Jongerius ontvangt zondag 20 oktober in het radioprogramma 'Steevast op Zondag' van RTV Albrandswaard Anja Brand. Van 13 tot 14 uur vertelt zij over haar werk als stadsgids. Er is veel te vertellen over deze vrouw, die zonder vlaggetje of hoedje voorop loopt bij een tour door Rotterdam. Een stad die bij Albrandswaard om de hoek ligt.

Van 12 tot 13 uur is er aandacht voor de actualiteit uit de regio en de komende evenementen. Met een keuze van diverse muziekstijlen tussen de nieuws en gesprek blokjes door is het goed luisteren via het internet www.rtvalbrandswaard.com, in de ether FM.107.1 en op de kabel van Albrandswaard (radio) Mhz 99.0Mhz en(tv) 28+ analoog en 12 digitaal ( Caiway).

De herhaling van het programma is te horen op zondagavond van 22 tot 00 uur.


Extra programma Rembrandtdag

RHOON - Bij dit Rembrandtjaar, 350 jaar na zijn overlijden in 1669, wordt ook in Rhoon stil gestaan bij het leven en werken van deze meester op 27 oktober. Naast twee uitvoeringen in het Kasteel van Rhoon is er in de Annazaal een aanvullend programma verzorgd voor de bezoekers, waarvan de toegang vrij is.
Schilder Marcellus Hoornweg zal voorafgaand aan de uitvoering, in de pauze tussen de voorstellingen en na afloop, een demonstratie geven van het schilderen in de stijl van Rembrandt. Marcellus, beeldend kunstenaar uit Hoogvliet, is daarin als autodidact gespecialiseerd en heeft veel onderzoek naar de technieken van Rembrandt gedaan en dit ook toegepast in zijn eigen werk. Hij zal de bezoekers dan ook laten zien hoe in de tijd van Rembrandt pigmenten werden gemaakt voor de specifieke kleur in zin schilderwerken en deze ook op het doek demonstreren.

Naast Marcellus zal harpiste Joukeline Sizoo de middag in de Annazaal verder omlijsten. Joukeline Sizoo (1988) studeerde vanaf 2005 aan het Rotterdams conservatorium bij Saskia Kingma, waar zij in 2011 haar Bachelor opleiding afsloot. Haar Master diploma behaalde zij in 2013. Ze heeft lessen en masterclasses gevolgd bij onder andere Petra van der Heide en Edward Witsenburg. Meer info:
www.joukelinesizoo.nl.