Deze mensen staken de handen uit de mouwen tijdens de Tuinendag.
Deze mensen staken de handen uit de mouwen tijdens de Tuinendag. Foto:

Tuinendag in weer en wind

Door Yvonne Schults

ALBRANDSWAARD - 25 Vrijwilligers van Stichting Welzijn Albrandswaard gingen op 11 oktober aan de slag in elf tuinen. Onder hen waren ook vijf cliƫnten van Antes Delta. Het was de vierde Tuinendag die SWA samen met Hoveniersbedrijf Wim's Tuin en Thuis hield dit jaar.

Ondanks het wisselvallige weer werd er hard gewerkt om de tuinen weer netjes te maken voor de winter. Snoeien, onkruid wieden, heggen knippen, mos weghalen van terrassen, schoffelen, de tuinen ondergingen in enkele uren een ware metamorfose. In de lunchpauze ging iedereen terug naar het JCA om te genieten van een welverdiende lunch. De patat en snacks gingen er goed in en gaven iedereen weer voldoende energie om er nog een middagje tegenaan te gaan. Helaas werd het weer steeds slechter. Toch bikkelde iedereen verder tot 16 uur. Daarna werd afgesloten met een drankje bij JCA en ging iedereen moe maar voldaan naar huis. De mensen die hun tuin hadden laten doen waren stuk voor stuk blij met het resultaat.

Vrijwilligerscoƶrdinator Yolanda Hekkert van SWA kijkt weer trots en tevreden terug op deze dag. ,,Prachtig toch, dat we dit met zoveel mensen mogelijk maken". Ook Wim van Wim's Tuin en Thuis is tevreden. ,,Het is altijd fijn om mensen blij te maken met een nette tuin, heel dankbaar werk".
Ook in 2020 zullen weer diverse tuinendagen worden georganiseerd. Hiervan zullen aankondigingen in De Schakel verschijnen en op de Facebookpagina Albrandswaardse Tuinendag.