Autobedrijf Esberg komt naar Rhoon

BARENDRECHT/RHOON - Autobedrijf Esberg aan de Pascalweg verhuist met ingang van 1 december naar een nieuw onderkomen in Rhoon. Het sinds 1989 bestaande familiebedrijf, trekt in het voormalige pand van Motorhuis Rhoon aan de Nijverheidsweg 11. Voor Rems Esberg is het een uitgelezen kans zijn bedrijf te vestigen op een mooie zichtlocatie aan het einde van de lange rondweg die Barendrecht en Rhoon met elkaar verbindt.

Esberg: ,,Ons bedrijf is gespecialiseerd in de verkoop en onderhoud van auto's van alle merken. Al dertig jaar zit ik in het vak en door onze succesvolle formule zijn wij nu toe aan de volgende stap. De nieuwe showroom is ruim vier keer zo groot en daarnaast is er een moderne werkplaats. Wij zullen ons dan ook naast de verkoop nog meer gaan bezighouden met service en onderhoud aan alle merken. Zo kunnen wij onze klanten een totaalpakket aanbieden onder één dak. Onze rol zien wij de komende jaren dan ook verschuiven naar 'De mobiliteit specialist' voor Rhoon en omgeving."

Met de verhuizing wordt autobedrijf Esberg officieël Vakgarage. ,,Vakgarage is één van de grootste landelijke franchiseorganisaties, waar ruim driehonderd BOVAG autobedrijven bij zijn aangesloten. Onder de vlag van Vakgarage bundelen ze de krachten op inkoop en marketing. Daarnaast garandeert Vakgarage de klant een hoogwaardige standaard aan kwaliteit op het gebied van onderhoud, service en garantie. Vakgarage biedt door de landelijke dekking ook hulp bij pech aan voor alle klanten. Al deze positieve aspecten zijn belangrijk voor onze klanten," aldus Esberg.
,,Bij service en onderhoud valt te denken aan: APK, nieuwe banden, kleine - en grote onderhoudsbeurten. Ook is de lease rijder van harte welkom. Wij verkopen voornamelijk auto's met fabrieksgarantie. In tegenstelling tot wat nogal eens gedacht of beweerd wordt, blijft de fabrieksgarantie gewoon van kracht als de auto niet bij een merkdealer onderhouden wordt. Het uitvoeren van een APK of een kleine onderhoudsbeurt kan terwijl de klant, in een rustige omgeving met gratis toegang tot de WIFI, geniet van een kopje koffie. Men kan ook gebruik maken van één van de leenauto's."

De komende weken gebruikt de ondernemer om de verhuizing verder voor te bereiden. Vanaf 1 december staan de deuren van de showroom en werkplaats aan de Nijverheidsweg 11 in Rhoon open voor de bestaande en nieuwe klanten. Wel kan men vanaf heden al een afspraak plannen voor december.


Vuilcontainer aangepast

ALBRANDSWAARD - Per 1 januari voert BAR Afvalbeheer een kleine maar belangrijke verbetering door bij het legen van ondergrondse containers.

De containers hebben een vulgraadsensor die aangeeft dat de bak bijna vol is en geleegd moet worden. Containers in de buurt van een school krijgen een aanpassing, vanaf 1 januari 2020 is de vulgraadsensor zo ingesteld dat een container, die in de buurt van een school gelegen is, niet geleegd mag worden tijdens de begin en eindtijd van de school. Dat wordt automatisch ingevoerd in de route van de vrachtwagen.

Deze toepassing geldt voor alle drie gemeenten waar de NV BAR Afvalbeheer inzamelt.