Kledingactie

POORTUGAAL - Ieder voor- en najaar organiseert Sam's Kledingactie een aantal speciale landelijke actiedagen, om zo extra veel kleding op te kunnen halen. Deze keer is er gekozen voor humanitaire hulp aan Jemen. Op zaterdag 5 oktober kan men in Poortugaal kleding en schoenen inleveren bij PKN Poortugaal aan de Emmastraat 9. De vrijwilligers zijn hier dan van 10 tot 12 uur aanwezig.


EVA stapt op de fiets

ALBRANDSWAARD – Vertegenwoordigers van EVA stappen op zaterdag 5 oktober weer op de fiets. Er wordt een rondje gemaakt langs lopende en beoogde bouwprojecten in de gemeente. Het staat iedereen vrij om aan te sluiten. Tijdens de fietstocht is er alle ruimte om in gesprek te gaan over de woningbouwopgave en over specifieke projecten. De tocht voert langs het Spui, Essendael en Basita. Maar ook de Omloop, Mariput en Poortugaal West worden meegenomen in de route. Het vertrek is om 10 uur vanaf het parkeerterrein aan de Hofhoek in Poortugaal. Onderweg wordt gezorgd voor koffie. Voor meer informatie kan men terecht bij Maret Rombout: 06-38245332.


Veldrit

POORTUGAAL- De jaarlijkse veldrit van Albrandswaard wordt op zaterdag 12 oktober verreden. De organisatoren, in handen van Stichting Wielerronde Albrandswaard en PRC Delta, hebben er dit jaar weer alles aan gedaan om een mooi programma in elkaar te zetten.
De veldrit wordt gehouden in Poortugaal, met de start/ finish op de parkeerplaats bij Klimbos Abel en restaurant Tasman. Het parcours van ruim twee kilometer laat de renners en rensters een strijd leveren dwars door de bossen en langs de Oude Maas. De winnaars van vorig jaar Yannick Runhart, Micha de Vries en Lars Rietveld staan ook dit jaar weer aan de start in hun categorie. Om 11 uur starten de amateurs, sportklasse, om 12 uur de masters 40+, 12.02 uur de masters 50+, 13.30 uur, vrouwen en junior-vrouwen, om 13.32 uur de nieuweling-meisjes en om 14.30 uur nieuwelingen.