Gelijkspel voor BCN Rhoon.
Gelijkspel voor BCN Rhoon. Foto:

Evan Pantasi op bezoek

POORTUGAAL - Evan Pantasi is de oprichter van Kyusho Internationaal en verzorgt over de gehele wereld seminars. Op 5 en 6 oktober komt hij op bezoek bij Bushi dojo aikidovereniging.
Kyusho betekent letterlijk 'vitale punten' en de oorsprong is al eeuwen oud. Een andere benaming is dim mak. Vele generaties martial arts leraren studeerden deze kunst en wisten al deze vitale punten, maar demonstreerden dit niet. Binnen kyusho jitsu leert men de vitale punten te gebruiken om een aanvaller (tijdelijk) uit te schakelen.Grootmeester Pantasi zegt dat je de vechtkunst pas echt kan begrijpen als je ook kennis hebt van deze vitale punten.
Dit is een unieke gelegenheid om kennis te maken met grootmeester Evan Pantasi. Kijk op www.allstylekyusho.nl of mail naar leokeuvelaar@keuze.org.


Laatste outdoorwedstrijd

RHOON - De laatste outdoorwedstrijd is afgelopen weeken d gereden bij Rhoonse Ruiters. Ondanks de regen, werd het een mooie wedstrijd. Het indoorseizoen wordt op het complex van Hippisch Centrum Hoogvliet georganiseerd. In dit seizoen zijn er weer mooie prijzen te winnen en er is een eindjaarsconcours gepland tussen kerst en oud en nieuw. De eerste wedstrijd is op 20 oktober.
Kijk op www.rhoonse
ruiters.nl.


BaRo dubbeltocht

BARENDRECHT - Zaterdag 5 oktober vindt de vierde BaRo Dubbeltocht plaats. Deze mooie wandeling wordt georganiseerd door de CWSV Marijke uit Barendrecht en de WSV Sterker Door Strijd uit Rotterdam. De tocht leidt door het groene IJsselmonde en de natuurgebieden Rhoon en Carnisse Grienden en heeft verschillende afstanden. 7,5, 15, 25, 32 en 40 kilometer.

De wandelingen kunnen gestart worden vanaf BaRo Dubbel Rotterdam op de Beumershoek 3 in Rotterdam en vanaf BVV Barendrecht, Dierensteinweg 6 in Barendrecht. De starttijd voor de 25 tot 40 kilometer is tussen 8 en 10 uur en de starttijd voor de 7,5 tot 15 kilometer tussen 8 en 12 uur. Meer info: www.wvs-ads rotterdam.nl.


Start competitie met
gelijkspel BCN Rhoon

RHOON - In het kader van de Hoeksche Waard Competitie speelde badminton vereniging BCN Rhoon afgelopen week de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Qua Vadis uit Mijnsheerenland was te gast in sporthal Rhoon. In een enerverende wedstrijd stond na afloop een 4-4 eindstand op het wedstrijd formulier. De herendubbels gingen verloren hoewel Ronald en Mischa zich pas in een derde set van hun partij met 22-24 verloren gaven. De dames Maria, Tamara en Vicky hielden zich in hun partijen vrij gemakkelijk staande zodat halverwege een stand van 2-2 op het scorebord vermeld stond. De vier resterende mix partijen waarbij Charlie het herenteam tevens versterkte werden gelijkmatig verdeeld. De slotpartij met Ronald en Vicky werd in de derde set met de cijfers 22-20 uitermate nipt verloren. Zo dicht bij de overwinning moesten de vertegenwoordigers van de lokale club toch uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel.

Zestien jaar of ouder en nieuwsgierig naar spelen bij BCN Rhoon? Kijk dan op www.bcnrhoon.nl. Recreatief spelen en het gezellige verenigingsleven staan hier centraal. BCN Rhoon speelt iedere woensdag en vrijdag vanaf 20 uur in sporthal Rhoon aan de Stationsstraat. Aanmelden kan via de website.