Lezers schrijven

Wethouder Heezen zegt dat hij geen argumenten gehoord heeft waarom het anders zou moeten. Heeft hij het niet gehoord of wilde hij het niet horen, omdat de beslissing toch al gemaakt was? Ik was bij de bijeenkomst bij WCR en heb daar heel wat argumenten gehoord tijdens de presentatie en in de discussie aan het eind. Sommige meningen waren gebaseerd op emotie, maar ook vele steekhoudende en goed onderbouwde argumenten zijn er naar voren gebracht. Aan het eind was er een stemming en kreeg het plan van de gemeente vrijwel geen enkele stem. De voorkeur ging uit naar twee opties: betalen naar gewicht of betalen naar aantal keer buiten zetten van de container. Ook de Raad ziet niets in het plan van het College en terecht. Weet waar je aan begint.
Iedereen moet binnen 500 meter bij een container kunnen komen (volgens onze wethouder). Een enorme investering, enorm veel overlast bij het graven. En dan: rotzooi rond de containers, geen controle op wat er ingegooid wordt, stankoverlast tijdens de zomer, ongedierte. Nee, ons dorp zal er erg van opknappen.
Het was inderdaad niet druk bij WCR. Maar doen of er bij deze en andere bijeenkomsten niets naar voren is gekomen en je eigen plan doorzetten, ruikt toch een beetje naar arrogantie en schijninspraak en zal zorgen dat mensen bij een volgende inspraakronde helemaal niet meer komen.
Nico Roodbol, Rhoon


Nieuwe entree

RHOON - Het terras voor de TweedekansWinkel en de WereldWinkel is vernieuwd. De vloerbedekking was geheel versleten en is vervangen door kunstgras. Dankzij de sponsoring van Antea Sport kon dit worden gerealiseerd. De organisatie is op zoek naar vrijwilligers die een dagdeel in de winkel willen helpen. De werkzaamheden bestaan onder andere uit te woord staan klanten, verkoop artikelen, etc. Wie het team wil komen versterken kan contact opnemen met Joke Verlind 010 501 69 10.