De bouw van Portland en Carnisselande is afgesloten. Dat werd gevierd met een nieuwe fietsroute.
De bouw van Portland en Carnisselande is afgesloten. Dat werd gevierd met een nieuwe fietsroute. Foto: Ronald Hooijmeijer

Fietsroute als afscheidscadeau

RHOON – Met de uitgave van een fietsroute wordt gevierd dat de bouw van Carnisselande en Portland vrijwel is voltooid. Woensdag 25 september gaven de wethouders Nico Bults (Barendrecht) en Marco Goedknegt (Albrandswaard) het startsein voor de bouw van dertig woningen in Vrijenburg-Noord fase 10. Dit is het laatste onderdeel van Barendrecht-Carnisselande.

Nu de bouwers aan het werk zijn, zit de klus voor de Ontwikkelingsmaatschappij Midden-IJsselmonde (ONMIJ) erop. Namens de gemeenten Barendrecht en Albrandswaard begeleidde de ONMIJ de bouw van ruim 10.000 woningen in Carnisselande en Portland.

Als afscheidscadeau voor de bewoners heeft de ONMIJ een fietsroute laten maken. "Pak de fiets en leer de omgeving beter kennen. We zijn ervan overtuigd dat u verbaasd zult staan van al het moois dat u nog niet kende. Niet alleen bijzondere huizen, maar ook schitterende vergezichten, doorkijkjes en veel natuur", kondigt de ONMIJ aan. De route door Carnisselande, Portland en het buitengebied is in maximaal anderhalf uur af te leggen. Op de kaart is ook informatie te vinden over de archeologische vondsten in het gebied.
De beide wethouders mochten het startsein geven voor zowel het bouwproject als de fietsroute. Dat deden ze door op home-trainers de route virtueel af te leggen. Goedknecht was daarbij zijn Barendrechtse collega te snel af.

De fietsroute wordt verspreid in Carnisselande en Portland. Toekomstige bewoners van Vrijenburg-Noord kregen op de bouwplaats een routekaart uitgereikt.