Week tegen Eenzaamheid

De Week tegen Eenzaamheid is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij extra aandacht wordt gevraagd voor mensen die dreigen achter de geraniums te belanden.

Op 3 oktober komt Rita Young optreden bij SV Poortugaal, Albrandswaardseweg 84a, Poortugaal van 13.30-16.30 uur. Zij neemt de bezoeker mee terug in de tijd met bekende liedjes. Daarnaast is er bingo. Graag aanmelden via senior@svpoortugaal.nl of 06-11156545. Toegang is gratis.
Op 4 oktober wordt een ouderendiner gehouden in de Gebouw De Haven in Poortugaal.
Maandag tot en met donderdag is men tussen 10 en 11.30 uur van harte welkom voor een kopje koffie bij het Boerderijtje in de Klepperwei, Zwaluwlaan 1 Rhoon.

Esperanza Albrandswaard houdt in samenwerking met Remco Abel op maandag 7 oktober een gezellige smaakvolle 'Kom Erbij bijeenkomst' in Restaurant Tasman, Albrandswaardsedijk 160 in Poortugaal. Vanaf 11.15 uur is iedereen hartelijk welkom. Na de koffie met wat lekkers komen rond het middaguur de overheerlijke Tasman pannenkoeken op tafel. Troubadour Robert zal met hart en ziel alles muzikaal opluisteren. Op verrassende wijze zal hij begeleid op gitaar of accordeon liedjes zingen en wie wil mag natuurlijk meezingen. Klassiek goochelaar Jannes zal voor de nodige entertaining zorgen. Om circa 15 uur is het afgelopen. Er zijn geen kosten aan verbonden maar aanmelden is noodzakelijk. Via 010-5011501 of via info@tasman.nu. Via web-site: www.tasman.nu/wte. Men kan gebruik maken van vervoerservice AutoMaatje van Stichting Welzijn Albrandswaard. Neem wel tijdig contact op met SWA. Per telefoon: 010-5018322 of per mail: automaatje@welzijnalbrandswaard.nl. Voor informatie: Esperanza 06-20393418.


Circus voor ouderen

POORTUGAAL - Omdat 'Aafje Gezellig op stap' dit jaar vijf jaar bestaat houden zij in samenwerking met Het Nationaal Ouderenfonds op 14 oktober in Poortugaal een circus speciaal voor ouderen.

Op het terrein van restaurant Abel Tasman in Poortugaal wordt een circustent opgezet, de clowns in de schmink gezet en de acrobaten in de touwen gehesen. De circustent biedt per voorstelling plaats aan 140 bezoekers. Ook aan minder mobiele ouderen is gedacht. Het gehele terrein én de circustent is rolstoelvriendelijk. Per voorstelling zijn er dertig rolstoelplaatsen beschikbaar.

Het circus is gratis te bezoeken. Er worden maandag 14 oktober drie voorstellingen gegeven. Van 10 tot 11 uur. Van 12.30 tot 13.30 uur en van 15.30 tot 16.30 uur. Na de eerste twee voorstellingen sponsort restaurant Abel Tasman voor iedere bezoeker een pannenkoek en een drankje. Na de derde voorstelling kan iedere bezoeker een drankje drinken op het jubileum van 'Aafje Gezellig op stap'. Bezoekers moeten op eigen vervoer naar de locatie toe komen.

Via het telefoonnummer 088 648 1600 kan men zich aanmelden voor een van de drie voorstellingen. Locatie: Abel Tasman. Albrandswaardsedijk 160, Poortugaal.