Alzheimer Café

Op maandag 21 januari wordt in het Alzheimer Café Hoogvliet de Alzheimer Experience behandeld. In de brillenwinkel waar Roos een bril komt kopen voor haar demente man vraagt hij zich af wie die aardige vrouw toch is. Roos beleeft dezelfde scène in een beetje angstige spanning. Ze hoopt dat ze snel een bril kan kopen zonder al te veel gedoe. Als haar man haar publiekelijk niet herkent lijkt ze pijnlijk getroffen. Wat gaat er om in iemand met Alzheimer en hoe ziet hij de wereld en de mensen om zich heen? En hoe kunnen familieleden en verzorgers het beste met hen omgaan? De interactieve internetfilm Alzheimer Experience geeft een inkijk in de belevingswereld van mensen met dementie en hun omgeving: tien scènes uit het dagelijks leven van mensen met dementie zijn vanuit verschillende perspectieven te bekijken.
Het Alzheimer Café is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met een (beginnende) dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden. Men ontmoet elkaar in een ongedwongen sfeer bij een kopje koffie of thee. Er is ruimte om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen van uiteenlopende aard aan de aanwezige deskundigen.
Het Alzheimer Café Hoogvliet wordt gehouden op iedere derde maandagavond van de maand in de Koerzaal van de Meeuwenhof, Alverstraat 141 in Hoogvliet. Meer info: Marga van der Bas, 010-4383344.