Renovatie in Rhoon

Door middel van het plaatsen van een steenstrip werd vanmorgen, donderdag 17 januari, stilgestaan bij de grootschalige renovatie van woningen in de vogel- en bloemenbuurt in Rhoon.
Wethouder Bas Boender plaatste op ce hoek van de Korenbloemstraat en Dorpsdijk tussen twee stenen, met daarop een vogel en een bloem, een steenstrip met het jaartal 2019. Het staat symbool voor de verbinding van deze wijken in Rhoon. De strip siert een van de woningen aan de Korenbloem, die momenteel gerenoveerd wordt.
De renovatie van 156 eengezinswoningen in de vogel- en bloemenbuurt in Rhoon bestaat uit diverse onderhoudsmaatregelen en energetische maatregelen, waaronder het vernieuwen van het gevelbeeld, schilderwerk en het plaatsen van vrijstaande bergingen. Daarnaast worden de woningen duurzamer gemaakt door het aanbrengen van isolatie, het vervangen van ketels en het plaatsen van mechanische ventilatie.
Er is gekozen om met de woningen van De Gaarde en Jasmijn te beginnen omdat hier de woningcorporatie niets in de weg staat. Voor een aantal andere blokken geldt namelijk de Flora en Faunawet omdat hier vleermuizen, zwaluwen en huismussen aanwezig zijn. Hiervoor is een ontheffing aangevraagd bij de provincie.
Lees verder op pagina 3.