Afbeelding

Motie schouder aan schouder tegen agressie en bedreiging

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Tijdens de raadsvergadering van 4 juli werd een motie ingediend met de titel ‘Schouder aan schouder tegen agressie en geweld’. De motie werd ondersteund door alle partijen. De motie werd toegelicht door James Scharink van GroenLinks/PvdA. 

,,Helaas is het zo dat we in ons land een klimaat dreigen te ontwikkelen waarin agressie en bedreigingen toenemen en steeds meer aan de orde van de dag zijn. Dat is vooral landelijk te zien, of het nu om coronamaatregelen gaat die wel of niet worden geaccepteerd of om complottheorieën of de stikstofcrisis. Helaas zien we dat ook in Albrandswaard gebeuren. Gemeenteraadsleden, ambtenaren en collegeleden zijn op een vervelende manier met mensen in aanraking gekomen die van mening zijn dat ze alles mogen ventileren en dat met daden kunnen combineren. Het is hoog tijd dat we hier als raad een statement over maken. Dat we dit niet accepteren en dat we elkaar hierin steunen.”

Wendy Verduijn (StemLokaal) gaf aan dat ze deze motie het liefst niet wilde tekenen. ,,Het zouden toch algemene fatsoensnormen moeten zijn”, zei ze. ,,Wij hebben als partij ook te maken gekregen met online agressie. Ik teken hem wel, maar met pijn in mijn hart.”

Advertenties uit de krant