Manna, Brigite en Belinda. Scan de QR-code voor de video.
Manna, Brigite en Belinda. Scan de QR-code voor de video.
VIDEO

Sponsors gezocht voor Landbouwdag

Algemeen

RHOON - Spijkerbroekhangen, hooibaal gooien of een trekker trekken, het kan allemaal weer op de Historische Landbouwdag. Na twee jaar afwezigheid komt het feest weer terug op 17 september. Het vindt plaats op het terrein achter de Vlakkenburg aan de Essendijk. 

Brigitte Oosthoek, Belinda Snitselaar en Manna van Hengel zijn drie van de organisatoren en alweer maanden druk met de voorbereidingen. ,,Het is lastiger deze editie”, vertelt Manna. ,,Wij zijn volkomen afhankelijk van sponsors omdat we geen entree vragen, maar we merken dat door de pandemie bedrijven minder of niet kunnen sponseren. Logisch natuurlijk, maar omdat het evenement zeker toch gemiddeld 1500 bezoekers trekt, willen we het toch heel graag weer door laten gaan.”

Teams van vijf personen kunnen zich opgeven om met elkaar te strijden, er worden oude ambachten getoond zoals vlas dorsen, touw draaien en klompen maken. Oude tractoren staan over het terrein verspreid, er zijn hamburgers en andere lekkernijen. Uiteraard is er muziek en kan men zelfs een dansje wagen op de dansvloer. RTV Albrandswaard is aanwezig en zal uitzenden gedurende de dag. 

,,Voor de marktkraampjes zijn we nog op zoek naar mensen uit deze omgeving die zelfgemaakte producten willen verkopen. Een kraam voor de hele dag kost 35 euro”, zegt Brigitte. 

De dames zijn nog bezig met een hele lijst activiteiten te regelen. Terwijl we praten, maken ze meteen notities. Oja, dit nog doen, die nog bellen. ,,Wat we wel weer gaan doen is de toerrit met de tractoren”, zegt Manna. ,,Of de opening weer wordt uitgevoerd met parachutisten weten we nog niet zeker. We hopen van wel, maar de landingsplek is natuurlijk verplaatst. Maar zo zijn er nog meer twijfels bij wat er wel en niet komt.”

Een ding is wel zeker. Het wordt weer een super dag. De bezoekers kunnen zich uren vermaken op het terrein en voor kinderen zijn er genoeg leuke activiteiten. Landbouwdag is tenslotte ook niet meer weg te denken uit Rhoon, het hoort bij de polders.

,,We hebben jaren goed contact met Richard van Vliet en Burçin Korkmaz gehad. Zij werken bij de gemeente en hebben ons geholpen met de benodigde vergunningen. Helaas gaan zij er mee stoppen, maar we willen ze hier wel graag bedanken voor hun hulp. Niks zo lastig als vergunningen aanvragen voor zo’n evenement”, zegt Manna. 

Wie Landbouwdag wil sponsoren kan mailen naar landbouwdagrhoon@gmail.com. Dit mailadres kan ook gebruikt wordt voor het huren van een marktkraam. Het hele programma zal later op de website www.landbouwdagrhoon.nl komen te staan en is later te lezen in De Schakel.


Advertenties uit de krant