Conny Andrea
Conny Andrea

Conny Andrea: ‘Samen muziek maken is genieten’

Algemeen

Inmiddels zijn er 67 organisaties uit Albrandswaard aangesloten bij Akkoord van Albrandswaard waaronder veel sport en cultuur verenigingen. Welke organisaties dat zijn, wat ze doen en op wat voor manier ze samenwerken met anderen, leest u in deze rubriek. Deze keer gingen we langs bij Conny Andrea van La Bona Futura. 

Stel jezelf eens voor.
In 2017 ben ik lid geworden van LBF. Adam mijn man in 2013. Adam speelde vroeger trompet en ik dwarsfluit, maar zoals dat vaak gaat bij pubers, gaven we er beiden de brui aan. We werden later samen lid van het koor Relight, maar ik moest er na 27 jaar mee stoppen vanwege stemproblemen. Daarna duurde het nog zo’n twee jaar voordat ik de stap zette om dwarsfluitles te gaan nemen. Na een half jaar kon ik meespelen in het orkest. Ik heb nooit eerder in een harmonieorkest gespeeld en vind het zo leuk. Samen muziek maken is echt genieten. Ik ben tegenwoordig ook vicevoorzitter van de vereniging. Ik doe de pr en de hand- en spandiensten die bij concerten en uitjes met de leden komen kijken.

Het leuke is dat mijn vader en twee van mijn ooms vroeger ook lid van La Bona Futura zijn geweest. Ik gebruik nog steeds de muziekstandaard van mijn vader.

Wat doet de vereniging?
Wij zijn een harmonieorkest. We treden meerde keren per jaar op. We hebben een orkest en een leerlingenorkest. Onze lerares Ingrid Luijten geeft Algemene Muziek Vaardigheden op basisscholen en soms stromen daar kinderen van door naar het leerlingorkest. We hebben een hele gedreven dirigent, Sjaak Verloop.

Wat zijn de mooiste herinneringen van de vereniging?
Alle concerten die we spelen. Dan komt alles samen. Zoals met het 125-jarig jubileumconcert afgelopen mei. Spelen voor een uitverkochte Dorpskerk. Geweldig.

Hoe gingen jullie met de pandemie om?
Het was heel jammer dat we het sociale stuk misten, daar bestaat de vereniging natuurlijk voor meer dan de helft uit. Maar dirigent Sjaak organiseerde via Teams bijeenkomsten. Dan vertelde hij meer over het stuk dat we gingen spelen en hij had een quiz gemaakt. Het was fijn dat we elkaar dan toch nog konden zien en horen.

Wat weten veel mensen niet van de vereniging?
Dat alle leeftijden vertegenwoordigd zijn in het orkest en dat we een mix van muziek maken. Van Klassiek tot Jazz en van Blues tot popmuziek. En dat we een muziekcommissie hebben die al ver van te voren bezig is met muziekstukken zoeken voor concerten. Zo zijn ze nu bezig met Franse stukken voor een Frans concert in 2023.

Wat kunnen we nog verwachten?
Op 8 oktober wordt de play-inn gehouden. Hierbij is iedere muzikant welkom om samen met ons drie tot vier stukken te repeteren en aan het einde van de dag een concert te geven. Op 21 januari vindt het Nieuwjaarsconcert plaats in de Dorpskerk in Poortugaal. Denk aan wals en Strauss. En we houden in het najaar nog een concert tijdens het diner bij het Ontmoetingsrestaurant, waar ouderen samenkomen om te eten.

De repetities starten weer op 23 augustus. iedereen kan een kijkje komen nemen in De Brinkhoeve vanaf 19.30 uur. 

Meer informatie via www.labonafutura.nl.

De eerste maand van het lidmaatschap is gratis.

La Bona Futura

La Bona Futura. Foto door FotoSjors.

Advertenties uit de krant