Fatima Moreira de Melo en Janneke Schopman openen de velden.
Fatima Moreira de Melo en Janneke Schopman openen de velden. Foto: D. Pellikaan-Israel

Nieuwe watervelden bij Tempo ‘34

Algemeen

ROTTERDAM - De innovatieve watervelden bij RGHC Tempo ’34 zijn woensdagmiddag feestelijk geopend door Fatima Moreira de Melo en Janneke Schopman. Beide dames hebben hun jeugd bij de hockeyclub op Rotterdam-Zuid gespeeld, waarna ze internationaal furore maakten in het Nederlands vrouwen hockeyelftal.  

Na een BALV in januari 2020, met als uitkomst vervanging veld 1 en 2 door watervelden, is op 17 mei in datzelfde jaar duidelijk geworden dat, na een lange contractonderhandeling, de vervanging definitief door kon gaan dankzij inspanning van het bestuur en de Stichting Kalverpad.

Midden september 2020 was het dan eindelijk zover om daadwerkelijk de eerste trainingen en wedstrijden te gaan spelen op de klimaat adaptieve watervelden. Helaas gooide corona roet in het eten. 

Woensdag 15 juni kwam het er dan toch van, beide velden werden feestelijk geopend. Vanwege de FIH Pro League is het Indiase dames elftal samen met coach Janneke Schopman in Nederland en hebben zij voorafgaand aan de opening op veld 2 (wat vernoemd is naar Janneke) getraind. Op veld 1 (wat vernoemd is naar Fatima) waren verschillende hockey gerelateerde activiteiten wat gepaard ging met veel water. 

Na een korte speech van de voorzitter, Tony Ong, zijn beide velden officieel geopend door de naamgevers. Tussen het feestgedruis door, is ook nog het nieuwe clubtenue gepresenteerd. Eigenlijk niet nieuw, want de terugkeer van de bordeauxrode kleur betekent nostalgie voor menig oud-lid.

Advertenties uit de krant