De hoofdpersonen uit de documentaire mochten aanwezig zijn bij de première.
De hoofdpersonen uit de documentaire mochten aanwezig zijn bij de première.

Herinneringen aan de oorlog

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Dick Roelse en Jan Jongerius hebben samen een documentaire gemaakt met acht inwoners uit Albrandswaard over herinneringen aan de jaren 40-45. Jan verzorgde de interviews en Dick (van Roelse Media) maakte de video’s en monteerde het geheel tot een prachtige documentaire.

In de documentaire is te zien hoe de vier vrouwen en vier mannen herinneringen ophalen aan de oorlogsjaren. Zij vertellen onder andere over onderduikers, Dolle Dinsdag, school, de hongerwinter, het bombardement van Rotterdam en de bevrijding. De verhalen spelen zich allemaal in Rhoon en Poortugaal af. 

Marry Huijgen- van der Linden, Jaap Streefkerk, Tine Nootenboom - Boer, Adri Lagenlijk - de Jonge, Arie Beukelman, Cees Kool, Lijnie Geeve- van der Leer en Roelof Dubel waren alle acht tevreden met het resultaat.

Woensdag 15 juni werd de première gehouden voor de acht hoofdpersonen, burgemeester Jolanda de Witte en wethouder Mieke van Ginkel.
Vanaf zondag 26 juni 14 uur wordt de documentaire uitgezonden op het tv kanaal van RTV Albrandswaard. Om deze tijd wordt de film ook op YouTube geplaatst, zodat iedereen kan kijken.

Advertenties uit de krant