Kees Flameling is zeven jaar lid van de vereniging.
Kees Flameling is zeven jaar lid van de vereniging. Foto:

Mijn Vereniging: Big Band Enterprise

Algemeen

Inmiddels zijn er 67 organisaties uit Albrandswaard aangesloten bij Akkoord van Albrandswaard waaronder veel sport en cultuur verenigingen. Welke organisaties dat zijn, wat ze doen en op wat voor manier ze samenwerken met anderen, leest u in deze rubriek. Deze keer gingen we langs bij Kees Flameling van Big Band Enterprise. 

Stel jezelf eens voor.
Ik ben zeven jaar lid van deze vereniging, maar speel al ruim 25 jaar in Big Bands. Ik ben de pianist van de band. Op mijn zesde jaar begon ik daar al mee, dat kwam vooral omdat zowel mijn vader als moeder ook piano speelde. Samen met mijn broer speelde ik vroeger in The Sleepy Heads, mooie herinnering. Ik kwam bij Big Band Enterprise omdat ik twee weken nadat ik gestopt was bij een Big Band in Den Haag, gebeld werd dat zij een pianist zochten. De vereniging zat toen nog in Dordrecht, maar is zo’n vier jaar geleden naar Rhoon verhuisd. We repeteren in het gebouw van muziekvereniging Volharding.

Wat doet de vereniging?
We geven zo’n vijftien concerten per jaar en repeteren eens in de twee weken. We spelen uiteraard Jazzmuziek, zoals Sinatra, Count Basie, maar ook Norah Jones.

Wat betekent de club voor jou?
Het is een motivatie om muziek te maken. En het mooie is dat je, hoe oud je ook bent, altijd kan blijven groeien in muziek maken. We hebben een knettergoeie dirigent, David Rockenfeller, die er voor zorgt dat we er alles uithalen. En natuurlijk is het gezellig onderling. Ik kom altijd vrolijk thuis van een repetitie.

Wat zijn de mooiste momenten van de club?
Het mooist was het concert met de kinderen van de Mytylschool De Brug uit Rotterdam. Candy Dulfer speelde ook mee, zij is beschermvrouwe van deze muzikanten.

Hoe gingen jullie met de pandemie om?
Het was geen leuke tijd. We hebben leden verloren en moesten op zoek naar nieuwe muzikanten. Ook konden we natuurlijk niet optreden of repeteren. Inmiddels hebben we weer nieuwe muzikanten aangetrokken, we zijn alleen nog op zoek naar een trompettist.

Wat weten niet veel mensen van de vereniging?
Ik denk dat veel mensen niet beseffen dat de muziekstukken die we spelen voor alle instrumenten een aparte muziekpartij hebben. Er zijn bijvoorbeeld vier trompettisten die allemaal een verschillende toon spelen. Zo maak je een prachtig harmonieus geheel.
Ook denk ik dat veel mensen niet weten dat het niet duur is om ons uit te nodigen. We hebben een commercieel en een sociaal tarief. Maar die tarieven staan niet in verhouding tot die van popbandjes of deejays.

Wat kunnen we nog verwachten?
In september geven we samen met muziekvereniging Volharding een concert in de Week van de Eenzaamheid. Ook hebben we een openbare repetitieavond voor de vluchtelingen uit Oekraïne op stapel staan, maar wanneer dit gaat plaatsvinden, weten we nog niet.

Hoe is de samenwerking met het Akkoord van Albrandswaard?
Voor corona waren we aan het repeteren om samen met popkoor Bombary op te treden. Dat gaan we zeker weer oppakken en natuurlijk onze samenwerking met Volharding.

Big Band Enterprise

Zangeres Alicia Wevers en gitarist is Peter Jansen.

Advertenties uit de krant