Adrie Fransen is al 24 jaar lid van het koor.
Adrie Fransen is al 24 jaar lid van het koor.

Adrie Fransen: ‘Sparkling Voices zit in mijn hart’

Algemeen

Inmiddels zijn er 67 organisaties uit Albrandswaard aangesloten bij Akkoord van Albrandswaard waaronder veel sport en cultuur verenigingen. Welke organisaties dat zijn, wat ze doen en op wat voor manier ze samenwerken met anderen, leest u in deze rubriek. Deze keer gingen we langs bij Adrie Fransen van Sparkling Voices.

Stel jezelf eens voor.
ik zit nu zo’n 24 jaar bij het koor en ben ruim vijf jaar voorzitter. Het koor werd 31 jaar geleden opgericht door de clubleiding van het GJO kinderkamp. Het begon onder de naam OJ koor wat stond voor Ouderen Jongeren koor. Na ongeveer een jaar werd de naam aangepast naar Sparkling Voices. Mijn vrouw Petra sloot zich direct aan, ik kwam wat later. Het koor had rond de 160 tot 170 leden.

Wat doet de vereniging?
Wij zingen een vlot repertoire wat vanuit de basis bestaat uit kerkelijke muziek, maar wordt aangevuld met musicalnummers, klassieke muziek en licht geestelijke muziek. We treden zo’n zeven keer per jaar op in voornamelijk kerken. We hebben nu 62 leden en streven naar zo’n 75 leden.

Wat betekent de club voor jou?
Sparkling zit in mijn hart. Binnen het bestuur is er een goede klik en het hele koor kent een hoge saamhorigheid. Voor mij voelt het als een warm bad.

Wat zijn de mooiste momenten van de club?
We mochten eens in de La Madeleine kerk zingen in Parijs. Dat was een onvergetelijke ervaring. geïnteresseerden konden in en uit lopen, maar er zaten de hele tijd zo rond de 300 en 400 bezoekers naar ons te luisteren. De dagen Parijs met het koor waren fantastisch en de drie optredens prachtig.

Hoe gingen jullie met de pandemie om?
We hebben geprobeerd om zoveel mogelijk contact met elkaar te houden via Teams. Met elkaar zingen via het scherm was geen optie, maar we konden per persoon zingen. De koorleden die niet zo graag voor het scherm verschenen, belden we geregeld op. Het was een nare tijd voor het koor, zeker ook omdat we telkens de optredens en ‘meewerkingen’ weer moesten verplaatsen. Gelukkig zijn er geen leden in deze periode gestopt.

Wat weten niet veel mensen van de vereniging?
Dat jonge mensen vanaf 20 jaar ook van harte welkom zijn. Ook staan we open voor nieuwe muziekideeën.

Hoe is de samenwerking met het Akkoord van Albrandswaard?
Wij vinden het heel leuk fijn dat deze samenwerking er is. We hebben al kennis gemaakt met andere verenigingen en we merken dat iedereen daar behoefte aan heeft. Het is sowieso goed om elkaar te kennen. Samenwerken doen we vaker met muziekvereniging Volharding. Met Pasen volgend jaar treden we samen weer op.

Wat kunnen we nog verwachten?
We hebben weer optredens op de agenda staan. Zo geven we op 15 oktober een concert in de Maranathakerk en zingen we met kerstnacht in Rijsoord.

Wie een keertje wil komen kijken bij de repetities, kan mailen naar secretaris@sparklingvoices.nl of een langskomen op maandagavond tussen 20 en 22.15 uur in de Maranathakerk.

Repetities vinden plaats in de Maranathakerk in Rhoon, Kleidijk 2. Meer informatie via www.sparkling Voices.nl.

Sparkling Voices

De nieuwste groepsfoto van Sparkling Voices.

Advertenties uit de krant