Jop Hof is één van de oprichters van v.v. Rhoon en inmiddels 99 jaar.
Jop Hof is één van de oprichters van v.v. Rhoon en inmiddels 99 jaar.

Het feest barst op 3 en 4 juni los bij v.v. Rhoon

Algemeen

RHOON - Net als WCR viert v.v. Rhoon dit jaar het 75-jarig jubileum. In 1946 werd de vereniging opgericht, vorig jaar kon het grote feest niet doorgaan, dus dit jaar bestaan ze eigenlijk 76 jaar. Op vrijdag 3 juni wordt er een 7x7 sponsor- en mixtoernooi gehouden en wordt de dag afgesloten met een barbecue. Zaterdag 4 juni begint met activiteiten voor de kinderen en een jeugdtoernooi samen met WCR en v.v. Smitshoek. Om 14.30 uur vindt de competitiewedstrijd van v.v. Rhoon tegen Jonge Spartaan plaats en daarna begint de reünie in de feesttent. Om 19 uur begint het feest met optredens van onder andere Lee Towers, The Clarks en Het Feestteam.

76 jaar geleden begon de club aan de Molendijk. Eén van de eerste leden is Job Hof, nu 99 jaar en nog altijd betrokken bij de vereniging. Zo zijn er meer die al decennia lid zijn en nog steeds iedere dinsdag bij de vereniging te vinden zijn voor het onderhoud. ,,Jan Polak en John Koster bijvoorbeeld. Zij zijn samen met een aantal anderen de onzichtbare klussers”, zegt Wim Gé Warnaar, secretaris. ,,Ze ruimen op, schilderen, houden alles schoon en netjes. Vaak heeft niemand door wat ze voor werk verzetten. Maar zonder hen zou het terrein en de kantine er een stuk minder goed uitzien. De meeste van hen zijn nog steeds lid ook.”

Na de Molendijk, zat de vereniging een tijdje zonder voetbalcomplex en week uit naar de velden van buurtverenigingen. Ondertussen werd sportpark de Omloop aangelegd waar ze naar toe konden. Nu in 2022 wacht de club vol spanning af wanneer er wordt begonnen met het omklappen van de voetbalvelden. Al ruim tien jaar worden er containers op het terrein gebruikt als kleedkamers, omdat investeren zonde is als ze in de nabije toekomst gaan verhuizen. ,,Het piept, kraakt en lekt”, zegt Warnaar. ,,Het complex is oud en we kunnen weinig doen dan het enkel onderhouden. We zouden duurzamer willen, zonnepanelen bijvoorbeeld. Maar we wachten af tot dat we weten wanneer er verhuisd kan worden.”

Vorig jaar bracht de vereniging als jubileumactiviteit nog een jubileumgids uit. In samenwerking met Het Wijnhuis werd een wijn op de markt gebracht. Deze wijn is nog steeds te koop bij Het Wijnhuis in Rhoon. De volledige winst van dit product gaat naar de vereniging. Meer kon toen niet vanwege Corona

,,Het is zo fijn dat we een feest kunnen geven en weer met elkaar kunnen verbinden”, vindt Warnaar. ,,We hebben in twee jaar tijd leden verloren en het voetbal, de toernooien en gezellige familiedagen, barbecues etc gemist. We kunnen weer feesten en dat zijn we zeker van plan. De feesttent en de artiesten worden geregeld door oud-voorzitter Jan Lagendijk van LBH, hij doet als hoofdsponsor nog steeds veel voor onze vereniging.”

Het feest is alleen voor leden van v.v. Rhoon en genodigden. Maar met ruim 600 leden en alle oud-leden zal de feesttent goed vol zitten. 

Kijk op www.vvrhoon-historie.nl voor een mooi stukje geschiedenis met veel foto’s en op www.vvrhoon.nl voor meer informatie over de vereniging en het feest.

Het complex aan de Molendijk.

Advertenties uit de krant