Vlnr Lotte van Houwelingen, Peter Immers, wethouder Martijn Heezen, Ron Blom, Aart Reitsma
Vlnr Lotte van Houwelingen, Peter Immers, wethouder Martijn Heezen, Ron Blom, Aart Reitsma Foto: Remco Meijer

Eerste paal zestig nieuwe woningen

Algemeen

RHOON - Aan de rand van de nieuwe wijk Essendael komen circa 44 herenhuizen en 16 appartementen in de buurt Het Uitzicht, fase 1. Op dinsdag 17 mei sloeg wethouder Martijn Heezen, van de gemeente Albrandswaard, samen met samen met Peter Immers van de GEM Essendael, Aart Reitsma van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, en Ron Blom van BM Wonen, de eerste paal voor deze nieuwe woningen. Het Uitzicht wordt een unieke buurt, die grenst aan de polders.

In Het Uitzicht komt een gevarieerd woningaanbod met appartementen, penthouses, eengezinswoningen en waterwoningen. Vrijwel alle woningen hebben een prachtig uitzicht over het polderlandschap van Rhoon. Wethouder Heezen: ,,Als gemeente willen wij plaats bieden aan starters, gezinnen en ouderen. Dit vraagt van gebiedsontwikkelaars als BPD om gevarieerd en innovatief te bouwen. En dan is bouwen meer dan alleen het stapelen van stenen. In ‘Het Uitzicht’ is er een mooie balans gevonden tussen wonen, groen en infrastructuur en rekening gehouden met leefbaarheid van de wijk.”

De woningen in Het Uitzicht zijn op een bijzondere manier ontworpen door MIX architectuur. Eerst is gekeken waar het mogelijk was om een maximale relatie te leggen met het water en het groen. En ook hoe de auto’s uit het zicht geparkeerd konden worden, en er volop ruimte voor ontmoeting en spelen gecreëerd kon worden. Daarna heeft MIX architectuur zich gericht op de woningen zelf.

De buurt Het Uitzicht ligt langs de Essendijk aan de rand van de nieuwe wijk Essendael in Rhoon. De wijk bestaat uit meerdere buurtjes die allemaal aansluiten bij het authentieke en landelijke karakter van Rhoon. De architectuur van Het Uitzicht heeft een lichte, natuurlijke uitstraling met verspringende dakranden, die zorgt voor een natuurlijke de overgang van het groen naar de woonwijk.

Een groot deel van de woningen in fase 1 van Het Uitzicht is inmiddels verkocht. Fase 2, met 17 waterwoningen en eengezinswoningen, is in voorbereiding en gaat naar verwachting voor de zomer van 2022 in verkoop. Dit is de allerlaatste fase van de wijk Essendael.

Inschrijven of meer informatie via www.essendael.nl/
het-uitzicht

Advertenties uit de krant