Afbeelding

Koninklijke Onderscheiding voor meneer Simonse

Algemeen

ALBRANDSWAARD – Burgemeester Jolanda de Witte reikte tijdens de lintjesregen op dinsdag 26 april een Koninklijke Onderscheiding uit aan Johannes (Han) Simonse (84) uit Poortugaal. De heer Simonse kreeg vanwege zijn lange en grote inzet voor de samenleving, de versierselen opgespeld in de raadzaal van het Huis van Albrandswaard.

De aanstaand gedecoreerde werd met een smoesje naar het Huis van Albrandswaard gelokt. Daar sprak de burgemeester hem om 11 uur toe waarna zij de versierselen opspeldde.
Bij de feestelijke bijeenkomst waren familie en bekenden van de heer Simonse aanwezig. Ook waren wethouders, raadsleden en oud-gedecoreerden bij de plechtigheid.
De heer Simonse, geboren in Nieuwe-Tonge op 19 juni 1937, werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij zet zich al meer dan dertig jaar onafgebroken in als vrijwilliger. Zo is hij sinds1991 actief als lid van de technische bouwcommissie voor de Samenwerkingsgemeente Rotterdam Zuid. Sinds 1998 zet hij zich in voor het Kasteel van Rhoon in de commissie onderhoud gebouw. Ondanks zijn hoge leeftijd brengt hij ook nog maandelijks het magazine rond van de seniorenorganisatie KBO – PCOB. Dit doet hij in Poortugaal en Hoogvliet. 

Advertenties uit de krant