Caroline, Adrienne, Faleha en Karina.
Caroline, Adrienne, Faleha en Karina.

Vier (schoon)zussen, vier zzp-ers, één ruimte

Algemeen

RHOON - Vier enthousiaste (schoon)zussen uit Pernis die toevallig alle vier zzp-er waren of wilde worden. Hoe logisch, maar uniek is de stap die toen volgde. Waarom niet met z’n vieren een ruimte huren zodat ze rustig het pad van de zzp-er kunnen ontdekken, elkaar kunnen ondersteunen en versterken? Karina en Adrienne zijn zussen. Caroline en Faleha zijn de schoonzussen. Tijdens een van de vele gezellige en drukke familiemomenten, kwamen ze op het idee om samen een ruimte te huren. Karina kende Villa van Alles omdat ze sport in Albrandswaard. Zelf was ze nog niet eens echt van plan om al voor zichzelf te beginnen, maar ze vond het wel leuk om met de andere zussen mee te doen. 

Caroline nam contact op met Villa van Alles, er was een ruimte vrij. De zussen aarzelden geen moment en besloten onder de naam 4sis te starten. ,,Zo kunnen we rustig opstarten, kijken of het echt iets voor ons is, of het gaat lopen, zonder dat we direct hele hoge kosten hebben”, vertelt Karina.  

Consultancy en marketing
Faleha is de uitzondering op de regel. Zij heeft al drie jaar het bedrijf Sabisk, consultancy en marketing, maar is blij dat ze nu ook buitenshuis kan werken. Faleha onderhoudt contacten met het Midden-Oosten en dan met name Irak, omdat ze zelf ook Irakees is. ,,Ik help bedrijven die meer willen weten over die landen en daar bijvoorbeeld willen investeren of gaan werken. Ik vlog en fungeer als tolk tussen Nederlanders en Irakezen die zaken met elkaar willen doen.”

Hypnotherapie
Caroline geeft hypnotherapie ,,Je kunt bijvoorbeeld denken aan een virtuele maagband of als iemand wilt stoppen met roken of van een allergie af wilt komen. Door onder hypnose te gaan – een hele diepe ontspanning – kan het onderbewustzijn aangesproken worden. Eigenlijk her-programmeer je jezelf. Ik ontdekte hypnotherapie nadat ik twee keer een burn-out had gehad. Ik was bezig met zelfontwikkeling en hoorde tijdens het luisteren naar een podcast over hypnotherapie. Ik ben in eerste instantie de opleiding begonnen  voor mezelf, maar ik kreeg er zoveel energie van dat ik het ook bij andere mensen wil toepassen.”

Voetreflexologie
Adrienne geeft voetreflexologie. Hiermee activeer je het zelfgenezend vermogen. ,,Alle organen zijn gespiegeld in de voeten. Door de juiste massages te geven, activeer je bijvoorbeeld de milt of de lever. Het bestaat al meer dan 5000 jaar. Tegenwoordig wordt er snel naar pillen gegrepen, terwijl er ook andere mogelijkheden zijn. Zelf tobde ik al jaren met hielspoor en werd er wanhopig van. Ik kwam door Googelen uit bij voetreflexologie. Ik begon met de opleiding en zelf heb ik de steunzolen op kunnen bergen, Ik loop weer op sneakers”, lacht Adrienne.

Coach
Karina is coach. ,,Het was voor mij nog niet het plan al te gaan starten, maar dit kwam nu zo op mijn pad. Ik ben van origine psycholoog en werk als praktijkondersteuner van een huisarts. Dit is een mooie kans om te kijken hoe het is om mijn eigen coaching praktijk te hebben. Mensen met angsten, somberheid en stress of bijvoorbeeld een laag zelfbeeld, kunnen bij mij terecht.”

Door de samenwerking kunnen ze elkaar ook helpen of doorverwijzen. Via de online agenda kunnen ze alle vier de ruimte reserveren wanneer het nodig is. De ondernemende zussen zijn nog in oprichting, maar zijn alle vier even enthousiast om er wat moois van te maken. We willen in de toekomst ook meer gaan samenwerken met de andere ondernemers uit de Villa.

Vorige week vrijdag opende ze officieel de deuren. Dit kon in verband met corona niet eerder. ,,Het was gezellig druk”, zegt Caroline. ,,Nu gaan we echt van start.”

Informatie
Wie meer informatie wil kan mailen naar 4sis1000@gmail.com.
Op social media is Caroline te vinden via @phenomenacoaching en Faleha via
@FalehaUbeis.

Advertenties uit de krant