Het 75-jarig jubileum werd groots gevierd door de Vrouwen van Nu. FotoSjors.
Het 75-jarig jubileum werd groots gevierd door de Vrouwen van Nu. FotoSjors. Foto: FotoSJORS

Jubileum voor Vrouwen van Nu

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Vrouwen van Nu in Albrandswaard bestaat 76 jaar. Het 75-jarige jubileum kon vorig jaar niet doorgaan, daarom werd er op 12 april alsnog feest gevierd. In De Brinkhoeve kwamen meer dan honderd leden samen. Colin Meijer zorgde voor de muzikale noot, zong meezingers en liet de voetjes van de vloer gaan bij nummers van onder andere Tom Jones. Er werden ook diverse presentaties gehouden. Zo was Dirk-Jan Polak er, De Groene Fee en Het Kaasplateau. Hieruit werd het de dames duidelijk dat het echt belangrijk is om groente van het seizoen te eten - dus geen aardbeiden of aspergers in december - en het dichtbij te halen. Er waren tal van hapjes om te proeven en een heus taartenbuffet van De Bakkerswerkplaats. Al met al was het een geslaagd feest waarbij voorzitter Alice van Rosmalen de opening verzorgde door het welkomstwoord vanuit een grote zelfgemaakte taart te houden.

De Vrouwen van Nu - voorheen Plattelandsvrouwen - hebben veel verschillende clubs en in totaal 180 leden. Zo zijn er onder andere de die-eetclub, leesclub, tuinclub, museumclub, fietsclub, samen-uit club, quiltclub en de haak- en breiclub.  

Een fijne club mensen - veel boven de zestig jaar - die voor veel leuke en gezellige activiteiten zorgen. Er is voor iedereen wel wat interessants te vinden. Wie lid wil worden of meer wil weten over deze dynamische club, kan een kijkje nemen op de website. Het jaarlidmaatschap is slechts 54,50 euro per jaar. In juni, juli en augustus worden er geen activiteiten georganiseerd.

Informatie
Meer informatie over het lidmaatschap via maliepaardkoekkoek@gmail.com.
website: https://vrouwenvan
nu.nl/poortugaal-rhoon-eo.

Ouderwets snoep
Op 19 mei staat er een avond op de agenda waarin de bezoekers alles zien en horen over ouderwets snoep. Die snoepjes die je vroeger voor een paar cent op de hoek van de straat haalde. En uiteraard kan er ook geproefd worden. Deze avond vindt plaats in De Brinkhoeve. De inloop is vanaf 19.30 uur en de presentatie begint om 20 uur. De entree is gratis en voor iedereen toegankelijk.

Afbeelding

Advertenties uit de krant