Shadee Braun en Kim de Regt bij De Koepel.
Shadee Braun en Kim de Regt bij De Koepel. Foto:

Meer ontspanning in je leven met Devi Yoga Club

Algemeen

POORTUGAAL - We ontmoeten de twee gepassioneerde yoga-dames Kim de Regt en Shadee Braun op het terras van restaurant Abel. Deze plek heeft Kim niet voor niks uitgezocht. Net achter het terras staat De Koepel, de plek waar zij hun yoga-lessen mogen geven voor Devi Yoga Club. 

Door Astrid Potuijt

Kim uit Poortugaal richtte tijdens de pandemie haar yogaclub op en Shadee uit Rhoon sloot zich aan om samen met Kim les te geven en de events te verzorgen. Beide vrouwen zijn zo enthousiast over het werk wat zij mogen doen, dat ze dat niet vaak genoeg kunnen benadrukken. In de Yogastudio geeft Kim Yogales aan kinderen en beginners. Shadee aan gevorderden. Ook organiseert Kim het ouder én kind yoga event. Daarnaast geeft Kim Kinderyoga en Mindfulness op basisscholen. ,,Steeds meer kinderen ervaren op jonge leeftijd mentale- en emotionele klachten vanwege de prestatiedruk op school”, vertelt Kim. ,,We leven in een hele drukke maatschappij en hebben het nodig om te kunnen ontspannen en vooral om te weten hoe we dat doen. Daarom kan ik niet vaak genoeg benadrukken hoe fijn en goed yoga is voor mensen.”

Zes jaar geleden kwam Kim voor het eerst in aanraking met yoga. ,,Ik zat er doorheen. Ik had het zo druk na de geboorte van mijn dochter en wist niet meer hoe ik alle ballen omhoog moest houden. Het enige wat ik kon bedenken, was nog harder werken. Mij werd toen aangeraden om iets voor mezelf te gaan doen. Wat dan? Ik koos voor een yogales, maar dat bleek het niet te zijn. Ik had veel te veel energie voor de trage bewegingen. (Yin Yoga) Toch vroeg de yoga-instructrice of ik nog eens wilde komen om Hatha-Yoga uit te proberen, een actievere vorm van yoga. Ik deed het en was verkocht. Want door Yoga oefeningen, werd ik bewust van mijn lichaam en mijn ademhaling en na een maand of acht verdwenen al mijn klachten, zoals vreselijke rugpijnen. Ik ging me beter voelen en wist dat ik niets anders meer wilde.”

Shadee: ,,Na enkele impactvolle gebeurtenissen, waaronder de traumatische bijna-verdrinking van mijn jongste zoon vijf jaar geleden, zat ik in ‘survival’-modus. In plaats van de tijd nemen om dit te verwerken, ging ik gewoon door met werken en zorgen, om de pijn te verzachten. Maar op een gegeven moment kwam ik mezelf keihard tegen. Dit was het moment waarin ik mezelf beloofd had om het anders te doen...En toen gebeurde er iets speciaals”, lacht ze. ,,Ik won een reis naar Ibiza via Radio538. Tijdens deze trip ontmoette ik een fijne yogadocent en leidde tot mijn deelname aan een yoga retreat. Er ging een compleet andere wereld voor mij open. Na deze retreat wist ik één ding zeker. Ik wilde meer! Dus besloot ik mijn Vinyasa opleiding te behalen aan de nieuwe Yogaschool in Amsterdam. En er ontstond de wens om fijne yoga ervaringen te geven in een vertrouwde omgeving zodat iemand zichzelf kan zijn en plezier, ontspanning en transformatie ervaart.

Kim en Shadee ontmoette elkaar bij een buurvrouw van Kim. Ze werden vriendinnen door de gedeelde passie voor yoga en besloten samen te gaan werken. En de rest is geschiedenis. De dames begonnen met Devi Yoga Club en mede door de fantastische Yogastudio - open, licht met een prachtig uitzichtop de natuur - komen de ‘klanten’ vanuit Oostvoorne tot aan Rotterdam. Tijdens de lessen leren ze de beoefenaars om weer plezier in het leven te krijgen en rust te vinden. ‘Met een tikkeltje spiritualiteit verbinding vinden met jezelf en de wereld om je heen’, schrijven ze dan ook op hun website.

Aankomende week wordt er een yoga retreat gehouden op Ibiza. Deze is al volledig volgeboekt, maar gelukkig volgen er meer. Op de website staan alle aankomende events vermeld, zoals het Volle Maan event en het Sunday Yoga Flow event i.s.m. Abel in Rhoon. De lessen starten weer op 2 mei. Iedere maandag geeft Kim les aan beginners van 20.15 uur tot 21.15 uur. Shadee van 19 uur tot 20 uur voor gevorderden.

Tussen 2 mei en 2 juni kan men gebruik maken van een gratis proefles. Kijk op www.deviyogaclub.nl voor meer informatie. Volg @deviyogaclub via Instagram en facebook voor inspiratie en tips.

Advertenties uit de krant