Een van de moeders met haar vierling.
Een van de moeders met haar vierling.
FOTO

Vierlingen aan Albrandwaardsedijk

Algemeen

POORTUGAAL - Aan de Albandwaardsedijk, tegenover het kleine haventje, grazen de schapen in de wei. Vorige week zijn er twee vierlingen geboren en afgelopen zondag nog eens een drieling. In totaal huppelen er nu 22 lammetjes door de weide. Het is een prachtig gezicht die kleine beestjes. Zelfs de lammetjes die nog geen dag oud zijn, staan al op hun pootjes en kijken helder uit hun ogen. 

,,Vierlingen bij schapen is vrij uniek”, vertelt Marlotte Bootsma. Samen met haar man is zij eigenaar van de schapen. ,,Wij hebben al 25 jaar schapen en ik denk dat het zeker twintig jaar geleden is dat we een vierling hadden en nu opeens twee  in een paar dagen tijd.” 

Veel mensen die langs fietsen of wandelen blijven stilstaan om de lammetjes te bekijken. Je kan er dan ook uren naar kijken. De lammetjes zoeken hun moeder. Ze hangen gerust onder de verkeerde mama naar de uiers te zoeken. Ze krijgen zo’n zes weken moedermelk en beginnen daarna gras te eten. Hoewel ze daar nu al mee aan het oefenen zijn. 

De moederschapen zijn lief en bezorgd voor hun jongen. Ook dat is niet altijd het geval weet Marlotte. ,,Twintig jaar geleden gaf die vierling veel problemen. Maar nu totaal niet.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant