Wim Gé is secretaris van de vereniging.
Wim Gé is secretaris van de vereniging.

Wim Gé Warnaar: ‘Zaterdag ben ik ‘op’ de voetbal

Algemeen

Inmiddels zijn er 67 organisaties uit Albrandswaard aangesloten bij Akkoord van Albrandswaard waaronder veel sport en cultuur verenigingen. Welke organisaties dat zijn, wat ze doen en op wat voor manier ze samenwerken met anderen, leest u in deze rubriek. Deze keer gingen we langs bij Wim Gé Warnaar van v.v. Rhoon. 

Stel jezelf eens voor.
Ruim dertig jaar geleden kwam ik met mijn toen zesjarige zoon Arie-Paul bij v.v. Rhoon terecht. En je weet hoe het gaat, je rolt van de een in de andere taak. Ik ben onder andere leider van het jeugdelftal geweest, heb toernooi georganiseerd en ben momenteel secretaris van de vereniging. Ook mijn zoon Willem-Jan en later dochter Marnies werden lid van de club.

Wat doet de vereniging?
We zijn een amateurclub en hebben meer dan 600 leden. We hebben uiteraard jeugdteams en seniorenteams. Daarnaast zijn er acht 7x7 teams die iedere vrijdagavond spelen en er is een damesteam.

Wat betekent de club voor jou?
Zaterdag ben ik ‘op’ de voetbal. Dat is altijd zo geweest. Het is een sociaal familiegebeuren. Er is altijd wat te doen en iemand te spreken.
Wat zijn de mooiste momenten van de club?
Al die mooie kampioenschappen, de jubileumvieringen en de buitenlandse toernooien die we vroeger hielden voor de jeugd. Zo kwamen we in Duitsland, Denemarken, Frankrijk en België.

Hoe gingen jullie met de pandemie om?
We hebben het financieel kunnen redden, maar net zoals bij alle andere clubs was het geen makkelijke tijd. We misten de kantine-omzetten en zijn leden verloren. We merkten ook dat het lastig handhaven was. De jongeren mochten wel trainen, maar ouders niet kijken. Daar moesten we echt bovenop zitten. We zijn blij dathet weer ‘normaal’ gaat.

Wat weten niet veel mensen van de vereniging?
Dat we een echte amateurclub zijn en dus geen voetballers betalen.

Wat kunnen we nog verwachten?
Vorig jaar bestonden we 75 jaar. Dit jaar gaan we dat groots vieren. op 1 mei met een receptie en met Pinksteren komt er een grote tent op het terrein te staan waar we een mooi feest gaan vieren.
Het eerste bungelde onderaan de lijst, maar de afgelopen vier wedstrijden hebben ze weer gewonnen waardoor ze nu weer in de middenmoot staan. En we hebben aardig wat goede junior-voetballers rondlopen. Dus dat belooft ook wat.

De voetbalvelden gaan verhuizen, maar wanneer weten we nog niet. We hopen dat hier snel wat meer over bekend wordt. De nood-conatiners die er al tien jaar staan, beginnen te lekken, maar alle kosten die we maken om dat op te lossen, is eigenlijk geld weggooien. 

Hoe is de samenwerking met het Akkoord van Albrandswaard?
Door de bijeenkomsten ontmoeten we veel mensen van andere clubs. Dat netwerken is heel positief. We zijn zo al in gesprek geraakt met OVA of zij misschien onze kantine kunnen gebruiken als deze niet door ons gebruikt wordt.

Via de website kan men zich aanmelden voor een proeftraining.

www.vvrhoon.nl.
info@vvrhoon.nl
FB: voetbalvereniging Rhoon

Omloopseweg 6F, Rhoon

Voetbalvereniging Rhoon

Een scorende en juichende Willem-Jan in 2012.

Advertenties uit de krant