Marcel de Wijk ziet BC Portland als zijn kindje.
Marcel de Wijk ziet BC Portland als zijn kindje.

BC Portland: Marcel is oprichter, voorzitter en trainer van de club

Algemeen

Inmiddels zijn er 67 organisaties uit Albrandswaard aangesloten bij Akkoord van Albrandswaard waaronder veel sport en cultuur verenigingen. Welke organisaties dat zijn, wat ze doen en op wat voor manier ze samenwerken met anderen, leest u in deze rubriek. Deze keer gingen we langs bij Marcel de Wijk van BC Portland. 

Stel jezelf eens voor.
Ik ben de oprichter van de club, de trainer, houdt de website bij, de penningmeester, eigenlijk run ik de hele club. Het begon ooit met een paar man die gezellig badminton wilde spelen en inmiddels bestaan we 18 jaar in Portland.
Onze vereniging is eigenlijk ooit gestart in Rotterdam Noord, zo’n 33 jaar geleden. Maar 18 jaar geleden verhuisde ik naar Portland, dus richte ik hier de club op.

Wat doet de vereniging precies?
We badmintonnen. We hebben een jeugd en seniorenafdeling. Er worden toernooien georganiseerd en clubkampioenschappen. We hebben 45 senioren en 45 jeugdleden. We zouden graag de jeugdafdeling weer verder uitbreiden.

Wat betekent BC Portland voor jou?
Het is mijn kindje. Ik heb het zien groeien en in stand gehouden. Door deze club ken ik zoveel mensen hier. Ik zie kinderen die ik heb getraind nu zelf achter de kinderwagen lopen. Het is een groot netwerk. Ik denk dat ik zo’n anderhalve dag per week tijd in de club stop. Maar dat is altijd met plezier. 

Wat zijn de mooiste momenten voor jou?
Mijn dochter Dünya speelt al vanaf haar derde verjaardag. Ze is nu twaalf. Altijd zo mooi om te zien.

Hoe gaat jullie met de pandemie om?
Het heeft ons veel leden en zelfs sponsors gekost. Het is ook frustrerend geweest, omdat je weet dat bewegen gezond is en je de leden niet kon ontvangen. En daarna weer beginnen met al die regels. Het was niet allemaal even makkelijk. Maar we staan nog overeind.

Wat weten veel mensen niet van BC Portland?
Dat we een samenwerking met The Flying Shuttle in Barendrecht aan gaan. En ook zijn we bezig met een fusie met badmintonvereniging Zuidwijk Pendrecht. Zij spelen in de Waterpoort en wij spelen op zondag in de Riederport.

Wat staat er voor de aankomende tijd op de planning?
Het Valentijntoernooi hebben we doorgeschoven naar april. Daarnaast hebben we nog een ouder/kindtoernooi en het slottoernooi in juni op de kalender staan.

Hoe hebben jullie al samengewerkt met andere verenigingen?
De leden van BCN Rhoon kunnen bij op zon zondag terecht en wij bij hen op vrijdag.  

Om mee te doen is het handig om even te mailen voor een gratis proefles. Rackets kunnen geleend worden. Goede zaalschoenen zijn nodig. Kinderen kunnen drie gratis proeflessen meedoen, volwassenen een keer. De jeugd traint in groepen van 8 tot en met 11 jaar, 11 tot met 13 jaar en 13 jaar en ouder.  Ook is er ‘Instuif’ voor de senioren. Zij betalen 5 euro en kunnen op zondag meespelen wanneer zij willen.

www.bcportland.nl. info@bcportland.nl.
Telefoon: 06 - 29 88 88 99

BC Portland traint in sporthal Portland.

Badminton BC Portland

De jeugd van BC Portland.

Advertenties uit de krant