Vlnr. Femke Hulzenbos, Martijn Heezen, de heer H. de Goei, Ewoud Simonse en Arie Baars.
Vlnr. Femke Hulzenbos, Martijn Heezen, de heer H. de Goei, Ewoud Simonse en Arie Baars.

Gemeente bedankt zwerfvuilruimers

Algemeen

ALBRANDSWAARD – Ruim 150 inwoners helpen mee aan een schoner en prettiger Albrandswaard door zwerfvuil op te ruimen. Als gebaar van dank ontvangen de inwoners die bekend zijn binnen de gemeente de komende week een chocoladereep. Wethouder Martijn Heezen overhandigde de eerste repen persoonlijk op het gemeentehuis. 

,,Het is een leuke manier om buiten te zijn en meteen een bijdrage te leveren aan een schone omgeving”, vertelt Femke Hulzenbos. ,,Van andere mensen krijg ik regelmatig positieve reacties maar soms ook wat minder enthousiaste opmerkingen. Het is opvallend dat inwoners de buitenruimte gebruiken als vuilstort. Op de meest vreemde plaatsen komt je grof afval tegen; dat je denkt waarom rijd je helemaal hier naartoe om je afval te dumpen!?”

Door de geldende corona maatregelen was het niet mogelijk alle actieve opruimers op het gemeentehuis uit te nodigen. Wethouder Martijn Heezen: ,,We hadden graag iedereen uitgenodigd. Want ik vind het mooi dat er in Albrandswaard zoveel mensen zijn die een bijdrage leveren aan een schone leefomgeving. Met soms kleine dingen kun je al het verschil maken. Bijvoorbeeld door de straat schoon te houden of door tijdens het uitlaten van de hond een grijper mee te nemen.”
Ewoud Simonse hoopt dat met deze aandacht ook meer mensen mee gaan doen met opschoonacties. ,,We hebben een Facebookpagina aangemaakt, zwerfvuil opruimers Albrandswaard, waarop we regelmatig contact hebben met de zwerfvuilopruimers in Albrandswaard.”

Aanvragen
De gemeente probeert inwoners zo goed mogelijk te faciliteren bij het opruimen van zwerfafval. Via de website www.onzetoekomstisduurzaam.nl kunnen inwoners zich aanmelden voor een opschoon-actie of vragen om materialen. Het is ook mogelijk om stickers voor op de zakken met verzameld afval te krijgen met de tekst ‘Hier zit zwerfafval in’.

Advertenties uit de krant