Afbeelding
Foto: Ronald Hooijmeijer

Column Katinka: Wie is De Mol?

Column Column

Een gewone zaterdagmorgen, uitslapen, wakker worden en ik pak mijn telefoon. Ik zie een rood bolletje bij mijn WhatsApp met 41 erin: wow wat is er aan de hand? Ik scrol door mijn lijst en al snel heb ik door: er is iets met The Voice. Ik heb nog geen idee wat, maar dat wordt in de loop van de dag al snel duidelijk.

Het eerste nieuws in mijn pop-up is Bandleider van The Voice legt werk neer.

Dan volgen de nieuwsberichten elkaar snel op. Er is een brief binnen gekomen bij RTL4 van Tim Hofman. Er zouden misstanden zijn bij The Voice. Weer even later het volgende nieuws: de misstanden zijn grensoverschrijdend en van seksuele aard. De inmiddels ex van Linda de Mol, Jeroen Rietbergen, komt met een statement. Hij doet afstand van zijn rol als bandleider bij The Voice en geeft al snel toe dat de geruchten waar zijn en dat hij er een rol in speelt. Het nieuws druppelt door de dag heen binnen en het wordt duidelijk dat op donderdag “Alles op tafel” komt (was dat niet de laatste film van Linda de Mol?). Er komt een uitzending van BOOS van Tim Hofman. Shit, wachten tot donderdag, dacht ik nog.

Weer later vallen de namen Marco Borsato (niet verrassend) en Ali B. Maar Ali B schiet gelijk in de ontkenning. Even geen corona wat het nieuws beheerst, maar The Voice. Iedereen heeft het er over en iedereen is BOOS. Dan volgen alle talkshows. Johnny de Mol leest superzenuwachtig zijn verklaring voor en wist van niets. Bij Beau komen de eerste slachtoffers langs en de eerste aangiftes zijn gedaan. En dan DE DONDERDAG! Ik moest voor een kleine ingreep naar het ziekenhuis. De medepatiënten op de zaal, zelfs de oude oma, vroegen zich af of ze ‘het’ vanmiddag wel konden zien. Iedereen had het erover, zelfs op de OK was de aflevering van BOOS het gesprek van de dag. Ik vond alles best als ik maar weer op tijd terug was.

En dat was ik. Vol afschuw keek ik naar alle verhalen, het een nog schokkender dan het andere. John de Mol die heel dapper gelijk na het zien van de aflevering een interview geeft, zonder juridische hulp. Ali B die weer ontkent. Nu heb ik geleerd dat je pas schuldig bent als dit bewezen is, maar toch, het zijn zoveel slachtoffers, al is de helft ervan maar waar, dan had dit natuurlijk nooit mogen gebeuren. Alle TV- en radiostations boycotten de artiesten inmiddels. De bandleider - de enige die toegeeft - vlucht naar Amerika en mag daar wat mij betreft blijven en nooit meer terugkomen. En The Voice, dat wordt hem denk ik niet meer. Jammer, want ik keek er graag naar.


Advertenties uit de krant