Burgemeester Jolanda de Witte en wethouder Mieke van Ginkel.
Burgemeester Jolanda de Witte en wethouder Mieke van Ginkel.

College belt inwoners

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Een mooie actie die goede gesprekken opleverden. Burgemeester Jolanda de Witte, wethouders Martijn Heeze, Ronald Schneider, Mieke van Ginkel en Marco Goedknegt en loco-secretaris Marcel Schoonen belden op dinsdag 21 en woensdag 22 december met inwoners. De tijd rond kerst is de tijd dat iedereen graag samenkomt en de kerstdagen met elkaar deelt. De huidige lockdown maakt het contact leggen er niet gemakkelijker op. Juist nu rond kerst wordt dat door een deel van onze inwoners extra gevoeld.

De burgemeester, wethouders en de loco-secretaris belden met inwoners voor wie het contact hebben niet direct vanzelfsprekend is. Het waren gesprekken die bijzonder werden gewaardeerd en die van waarde zijn voor deze inwoners. Gewoon even een praatje, aandacht voor elkaar, dat maakt het verschil, juist nu. 

Gewaardeerd
Veel mensen zijn juist nu aan huis gebonden door Covid en gaan niet veel naar buiten. Dan is het fijn om toch met iemand een praatje te maken, iemand die oprechte belangstelling toont. Het college belde met een aantal inwoners uit Albrandswaard. Het was duidelijk dat dit echt werd gewaardeerd door deze inwoners. De bestuurders waren van mening dat het een hele zinvolle actie is om aandacht te hebben voor inwoners die zich in deze dagen soms eenzamer kunnen voelen. Zij roepen alle inwoners op om in hun directe omgeving om te kijken naar elkaar en even iemand te bellen of te bezoeken waarvan je weet dat die bijvoorbeeld alleenstaand is.”

Contact?

Heeft u als inwoner behoefte aan contact? Zou u graag meedoen aan activiteiten om uw sociale netwerk te vergroten? Of wilt u helpen? Aanmelden kan via Stichting Welzijn Albrandswaard: 010-501 83 22

Advertenties uit de krant