Palsgraaf aan de Dorpsdijk.
Palsgraaf aan de Dorpsdijk. Foto:

Nog voor verkiezingen besluit over Dorpsdijk

Algemeen

RHOON - ,,In februari 2022 komt het raadsvoorstel over woningbouw aan de Dorpsdijk, bij Bosch Car service Palsgraaf, in de commissie Ruimte”, zei wethouder Ronald Schneider maandagavond tijdens het vragenhalfuurtje in de gemeenteraad.

EVA had hierover vragen ingediend. ,,Sinds 2016 is nagedacht over herontwikkeling van dit terrein. Al in januari 2020 kregen we een presentatie over het plan. Wij dienden hierover vragen in en kregen pas na drie maanden antwoord. Vanwaar deze vertraging?”, vroeg Richard Hondebrink (EVA).

,,In januari 2020 – net voordat ik wethouder werd- ging het om 76 huurappartementen, met maar vier sociale huurwoningen”, reageerde wethouder Schneider. In augustus 2020 wilde de projectontwikkelaar het plan aanpassen naar éénderde koopappartementen. ,,Toen heb ik gezegd dat wij ook een aanpassing willen en dat éénderde van de woningen sociale huur moet zijn. De projectontwikkelaar zegt dat wij dan mee moeten betalen. Dan wil ik weten hoe dat precies zit. We moesten eerst het nieuwe plan bespreken”, aldus de wethouder.

,,We zijn zeer benieuwd naar het raadsvoorstel”, reageerde Richard Hondebrink (EVA). ,,We hebben de morele opdracht om voor de gemeenteraadsverkiezingen een besluit te nemen. Misschien kan een woningcorporatie nog participeren?” Stem Lokaal opperde om gebruik te maken van subsidie vanuit de Rijksoverheid. Wethouder Schneider: ,,Uiteraard neem ik dat mee.”

Advertenties uit de krant