Afbeelding
Foto:

Raad stemt in met Kunst- en Cultuurnota

Algemeen

ALBRANDSWAARD – De gemeenteraad zal in de vergadering van 20 december instemmen met de kunst- en cultuurnota. Deze geeft de visie en ambities weer die als basis dienen voor de concrete uitwerking van het lokale kunst- en cultuurbeleid.

VVD, CDA, GroenLinks en EVA hadden lovende woorden voor de kunst- en cultuurnota. Wel wilde de VVD meer weten over de behoefte aan een cultureel centrum, die in het stuk genoemd staat. ,,Dat blijkt uit een enquête die we hebben gehouden”, reageerde wethouder Mieke van Ginkel. ,,We gaan dit verder onderzoeken en bekijken ook of we bestaande accommodaties kunnen gebruiken voor concerten, tentoonstellingen of bijeenkomsten.”

VVD en EVA benadrukten goed te kijken naar wat past bij de schaalgrootte van Albrandswaard. ,,De nota legt de link met de regio al. Als we naar de bioscoop willen, zitten we zo in Rotterdam, Spijkenisse of Barendrecht. Een cultuurfonds in BAR-verband is wel interessant. Daarmee zijn er hier misschien voorzieningen mogelijk die we anders niet zouden kunnen betalen”, zei Richard Hondebrink (EVA).

De nota sluit aan op het Akkoord van Albrandswaard, dat de gemeente met partners uit onder andere de culturele sector heeft gesloten. Ook neemt de gemeente sinds 1 juli 2021 deel aan de rijksregeling Cultuureducatie met Kwaliteit. De gemeente wil hiermee samen met culturele partners en het onderwijs cultuur bereikbaar maken voor alle inwoners.

Advertenties uit de krant