Een bloemetje en felicitaties voor mevrouw Veldhuis.
Een bloemetje en felicitaties voor mevrouw Veldhuis.

Mevrouw Veldhuis 100 jaar

Algemeen

POORTUGAAL - Mevrouw Veldhuis werd afgelopen maandag 100 jaar. Dat werd in kleine kring gevierd met haar dochter en schoonzoon, kleindochter, zus en de kinderen van haar zus. Ook burgemeester Jolanda de Witte bracht een bezoekje om mevrouw Veldhuis te feliciteren.

Begin maart 2020 verhuisde mevrouw Veldhuis van Amsterdam naar de Hooge-Werf in Poortugaal. Op deze manier is ze vlakbij haar dochter. Het wonen in Hooge-Werf bevalt haar goed. Het ouder worden zit in de genen van de familie. Mevrouw haar moeder werd 103 jaar en haar zus is 95 jaar.

Op de vraag wat haar geheim is om 100 jaar te worden antwoord ze: ,,Doorgaan met ademhalen en af en toe wat eten.” Ook vertelt ze dat de juiste hulp en goede verzorgers bijdragen aan ouder worden. ,,En niet zoveel zeuren”, zegt ze. ,,Je kan over alles wel zeuren en er is altijd om je wel iets om je aan te ergeren, maar dat heeft toch geen zin. Er zijn mensen die zeuren al over dat het avondeten soms wat later is. Het lijkt dan wel of ze de trein moeten halen. Maar ja, deze mensen kunnen daar ook niks aan doen. Dat zijn de genen.” Tot slot eindigt mevrouw Veldhuis met de wijze woorden: ‘Je kunt de omstandigheden niet veranderen, maar je kunt wel veranderen hoe je ermee om gaat.’

Advertenties uit de krant