Afbeelding

Zesde Rolf boek

Algemeen

ALBRANDSWAARD - In deel VI van de serie boeken over de jongen Rolf, uitgebracht door de Stichting Rolf, probeert de hoofdpersoon in het Kasteel van Rhoon een geheim op te lossen. Hij komt hierbij o.a. in de oude keuken, op de zolder en in de gevangenis. Of hij dit geheim oplost is in het boek te lezen. Daarnaast krijgt de lezer veel informatie over het dagelijks leven in en rond het kasteel en haar bewoners in het jaar 1500.

Een leuke manier om leerlingen van de groepen 7 van de basisscholen in contact te brengen met de geschiedenis van het eiland IJsselmonde, waar Albrandswaard op ligt. De Provincie steunt dit project financieel, naast plaatselijke sponsoren, zodat het boek uitgegeven kon worden.

Het boek werd maandag 15 november aangeboden aan docenten van de groepen 7 uit Albrandswaard. Zo kunnen deze hun leerlingen het boek voorlezen en nieuwsgierig maken om zelf te gaan speuren op het Kasteel naar het geheim.

Stichting het Kasteel van Rhoon stelt het gebouw open in het voorjaar van 2022 voor de leerlingen. Zij gaan hierin samen met de gidsen op een speciaal voor hen gemaakte interactieve speurtocht. 

De officiële overhandiging van het eerste exemplaar van Rolf en het geheim van het kasteel zal op een later tijdstip plaatsvinden.

Advertenties uit de krant