Caroliene Eijkelestam en Annie Baars maken prachtige creaties.
Caroliene Eijkelestam en Annie Baars maken prachtige creaties. Foto:

Priegelwerk en koffie bij Het Boerderijtje

Algemeen

RHOON - Op dinsdag, woensdag en donderdag kan er iedere ochtend van 10 tot 12 uur een bakkie gedronken worden in Het Boerderijtje. De gastvrouwen schenken de koffie of thee, delen koekjes uit en men kan gezellig met elkaar kletsen. Het regent buiten, maar de sfeer binnen is warm. Naast de koffiedrinkers en gastvrouwen, is op dinsdagochtend de minatuurclub aanwezig. Zo wordt de locatie voor meerdere doeleinden gebruikt. 

Door Astrid Potuijt

,,We merken dat sommige mensen nog niet goed durven te komen. We zijn dan ook anderhalf jaar dicht geweest”, vertelt gastvrouw Wilma Nieholt. ,,En we huizen nu in de nieuwe locatie van Het Boerderijtje.” De nieuwe locatie, midden in het centrum van Rhoon, is goed bereikbaar en makkelijk te combineren met een bezoekje aan de winkels.
Julia van der Kaaden en Ada van der Ent zijn ook gastvrouwen. ,,We kunnen zeker meerdere vrijwilligers gebruiken”, zegt Julia, die tevens coördinator is. ,,Dan kunnen we misschien ook op maandag en vrijdag weer koffie schenken.”
,,De koffie kost 50 cent”, vertelt Ada. ,,Een koopje en voor iedereen wel op te brengen.”

De dames van de miniatuurclub zitten aan de tafels. ,,Het is niet echt een minatuurclub meer”, vertelt Annie Baars die al ruim twintig jaar lid van de club is. ,,We kunnen het beter een fröbelclub noemen. Kijk maar, die dame werkt aan haar borduurwerk, daar zit iemand te breien en als iemand wil komen schilderen, ook prima. Het is gezellig om met elkaar samen te zijn en ondertussen mooie dingen te maken.”

Caroline Eijkelestam laat me prachtige foto’s zien van miniaturen die ze heeft gemaakt. Zo heeft ze een oude koffiemolen omgetoverd tot een soort van poppenhuis. En ook Annie laat foto’s zien van trouwjurken die ze op kleine schaal heeft gemaakt. Het is allemaal priegelwerk, en dat maakt het juist zo leuk voor de dames. De miniatuurclub is er op dinsdag van 10 tot 13.30 uur. Zo hebben ze genoeg tijd om aan hun hobby te werken en gezellig te kletsen. Ze nemen allemaal zelf een lunch mee. ,,Iedereen kan eens binnenlopen”, zegt Annie. ,,Het maakt niet uit waar je aan wil werken, het gaat vooral om de gezelligheid en het samenzijn. Het kost 2,50 euro per keer en daar krijg je dan ook koffie bij.”

De dames gaan samen beurzen in heel Nederland af op zoek naar materialen en voor stofjes zijn ze wel eens in een dag op en neer naar Parijs geweest. Annie is iedere dag met haar hobby bezig, Caroline heeft wat minder tijd, maar probeert er altijd op dinsdag te zijn. 

Om echt een goed beeld te krijgen van deze leuke groep dames, is eens binnenlopen de beste optie. Ook bij het koffiedrinken hoeft men alleen maar even de voordeur open te duwen. Iedereen wordt hartelijk ontvangen. 

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via Welzijn Albrandswaard 010 - 50182322, Het Boerderijtje is te vinden op de Werkersdijk 1 in Rhoon. Iedere dinsdag, woensdag en donderdag van 10 tot 12 uur geopend voor een bakkie.

De dames vragen elkaar om advies en kletsen wat af.

Advertenties uit de krant