Het team van Ooms Zomerhof Muys Makelaars.
Het team van Ooms Zomerhof Muys Makelaars. Foto: ANNE VYD & KONINGVHBOS

Groter bereik en langere naam

Algemeen

RHOON - In februari van dit jaar heeft Ooms Makelaars de woningmakelaars activiteiten van Zomerhof Muys Makelaars overgenomen. Het kantoor aan de Dorpsdijk 132 in Rhoon is er nog steeds, blijft gewoon dezelfde service verlenen, alleen de naam is anders, iets langer geworden. ,,En het grote voordeel is dat we nu een groter bereik hebben doordat Ooms tien vestigingen in de regio heeft”, zegt Marielle Vergouwe, kandidaat makelaar.

Zomerhof Muys startte in 1926 met de makelaardij, een jaar later begon Ooms. De twee bedrijven hebben dus een behoorlijke staat van dienst. In Rhoon is er niks veranderd in het kantoor. ,,We kunnen de klanten nu nog beter helpen. Als we bijvoorbeeld een huis op social media delen, is het bereik veel groter”, vertelt Marielle. ,,Ook hebben we meerdere collega’s in de hele regio en kunnen we makkelijk doorverwijzen. Het dorpse en kleinschalige blijft, maar dan wel met een grote organisatie erachter.”

Marielle is al sinds 1992 werkzaam in de makelaardij. Ze behaalde al haar diploma’s en werd in 1999 beëdigd. Omdat ze een aantal jaar in het buitenland vertoefde, verviel haar beëdiging, maar zoals ze zelf zegt: ,,Ik doe nu het werk wat ik het allerleukste vind.”

Marielle vindt het fijn dat ze mensen van A tot Z kan helpen, met zowel verkoop als aankoop. ,,Iedere dag is anders voor mij. De markt is altijd in beweging. De ene dag voer ik verkoopgesprekken, de andere dag doe ik bezichtigingen. Ik geef tips om het huis wat in de verkoop gaat zo goed mogelijk te presenteren, ik regel de professionele foto- en videograaf en de klanten kunnen altijd binnenlopen of bellen met vragen.”

Op het moment is de vraag een stuk hoger dan het aanbod. ,,Je ziet wel dat het sinds de zomer wat minder hectisch is geworden”, zegt Marielle. ,,Maar er zijn nog steeds te weinig huizen op de markt. Je ziet ook dat mensen nu wat meer gelaten worden en meer gaan afwachten wat er gebeurt, in plaats van meteen op zoek te gaan naar een nieuwe woning. Gelukkig zijn er genoeg plannen in Albrandswaard om te gaan bouwen, maar zoals de wijk bij de Omloop, die staat er natuurlijk niet binnen een jaar. Ik hoop dat de markt gaat normaliseren.”

Het personeel van Ooms Zomerhof Muys is deskundig. Ze hebben alle benodigde papieren om hun werk goed uit te kunnen voeren. Dat is belangrijk omdat ze vallen onder de NVM. Het bedrijf heeft ook financieel adviseurs, dus alles onder één dak. Het kantoor is laagdrempelig. Iedereen kan binnenstappen met vragen of voor advies. 

Bezoek Ooms Zomerhof Muys aan de Dorpsdijk 132 in Rhoon. Bekijk het woningaanbod via www.ooms.com. of volg ze op social media.

Advertenties uit de krant