Luk en Jannie.
Luk en Jannie.

Straatfotografie in Oudheidkamer

Algemeen

ALBRANDSWAARD - De Oudheidkamer Rhoon en Poortugaal wil in de volgende tentoonstelling aandacht schenken aan straatfotografie.

Toen nog niet iedereen een camera of een iPhone had, kwam er een fotograaf in het dorp en die zette de mensen op de foto met ouders of broertjes en zusjes. En soms voor school, zoals de foto hierboven.

Maar er waren ook foto’s die op bijvoorbeeld Koninginnedag gemaakt werden, die konden dan bij Mons, Groenendijk of bij Piet van Es voor het raam bekeken worden en aangekocht worden.

De Oudheidkamer is op zoek naar zulke foto’s. Ook foto’s die in de straat genomen zijn tijdens kinderspelletjes zijn welkom. Wie foto’s heeft van knikkeren, stoepranden, touwtjespringen, voetballen enz, kan ze opsturen naar ohk@oudheidkamerrhoonpoortugaal.nl. Of Oudheidkamer Rhoon en Poortugaal, Dorpsstraat 27, 3171EP Poortugaal. Hier de foto afgeven kan ook.

Vermeld wie er op de foto staan en wanneer en waar de foto genomen is. Vermeld ook het adres, zodat de foto terug gestuurd kan worden.

De Oudheidkamer is open op zaterdagmiddag van 14 tot 17 uur. De toegang is gratis. Voor groepen zij zij op verzoek ook op andere tijden open. 

Advertenties uit de krant