Afbeelding

Een ja voor ontwikkelingsplan Sonneheerdt

Algemeen

RHOON - De gemeenteraad zal 1 november instemmen met het ontwikkelingsplan Sonneheerdt in Rhoon. In de commissie Ruimte waren de meeste partijen positief over het nieuwbouwplan aan de Dorpsdijk in Rhoon.

Door Anouk Breeman

Alleen Stem Lokaal is tegen het plan. ,,Dat zijn we al sinds het begin, omdat de projectontwikkelaar weinig oog heeft voor de kwetsbare omgeving. Er zijn al zes gezinnen verhuisd om dit plan. En die 24 woningen voor dementerenden zijn een klap in het gezicht van De Klepperwei”, zei Aad Niehot (SL).

EVA, NAP, Leefbaar Albrandswaard, PvdA, CDA, FRANS en VVD waren juist positief, nu er eindelijk betaalbare woningen worden gebouwd. Ook was er blijdschap dat de buurtpreventie een plek krijgt en dat de ondergrondse parkeergarage uit het plan geschrapt is.

Parkeren

,,We hebben gezocht naar een addertje onder het gras, maar die hebben we niet gevonden. Chapeau! De wethouder heeft naar ons geluisterd”, zei Mariëlle Vergouwe (EVA). ,,Misschien kan er bij basisschool De Overkant een Kiss & ride zone worden ingericht?” ,,Dat kan juist een aanzuigende werking hebben, dus daar moet je mee oppassen. Veel kinderen komen al lopend of met de fiets”, reageerde wethouder Schneider.

,,Overdag parkeren veel mensen die de metro nemen in deze omgeving. In het stuk staat alleen dat er ’s nachts 11 – 13 parkeerplaatsen bezet zijn“, zei Richard Steger (NAP). ,,Dat staat er een beetje ongelukkig”, antwoordde wethouder Ronald Schneider. ,,Natuurlijk kijken we ook hoeveel auto’s er overdag staan.”

,,Veel jonge mensen zoeken een huis, het zou ook mooi zijn als op deze plek jongeren kunnen wonen”, merkte Ton Vuik (LA) nog op.

Buurtpreventie

Locatie Sonneheerdt bestaat uit het voormalige ouderencomplex van WoonCompas aan de Dorpsdijk 30, 40 en 40a in Rhoon. Initiatiefnemer Brukon Beheer wil er 8 sociale woningen, 15 koopappartementen en 24 woonunits voor dementerenden bouwen. Het voormalige ouderencomplex en de bungalow aan de Dorpsdijk zullen worden gesloopt. De gevel van de voormalige pastorie Dorpsdijk 30 wordt behouden, maar daarachter komen appartementen.

Het buurtpreventieteam krijgt een plek in één van de appartementen. ,,We moeten nog bekijken waar de buurtpreventie terecht kan in de periode tussen de sloop van de oude locatie en de oplevering van het nieuwe pand. Maar dat gaan we regelen”, beloofde de wethouder. “We gaan nu het ontwikkelproces in, dus een goede communicatie met omwonenden en belanghebbenden wordt nu juist belangrijker”, voegde hij eraan toe.

Advertenties uit de krant