Afbeelding

INGEZONDEN

Algemeen

Reacties van omwonenden/bewoners van de Albrandswaardsedijk op het verslag , gepubliceerd in De Schakel op donderdag 23 september 2021.

De groep bewoners/omwonenden aan de Albrandswaardsedijk ter hoogte van de Antes/Fivoor locatie hechten er aan de onjuiste citaten en ongefundeerde meningen uit dat verslag te doen corrigeren, zodat er bij de lezers in het spreidingsgebied van De Schakel geen onjuiste beelden ontstaan ten aanzien van de zorgen en wensen van bewoners van de Albrandswaardsedijk . De navolgende delen uit het gepubliceerde verslag zijn apert onjuist en geven een ongewenste teneur weer:

Verkeer:
De drie alternatieve ontsluitingsroutes , zoals beschreven in het rapport van het Verkeersonderzoek bureau “Goudappel” zouden door de bewoners/omwonenden zijn afgewezen of zoals ten onrechte gepubliceerd “niet zien zitten”

Door één van de insprekers namens de bewonersgroep, de heer Van der Linden, is juiste het tegendeel door hem beweerd. Op een vraag door een fractie “wat de bewoners vinden van de in het rapport “Goudappel” voorgestelde drie alternatieve ontsluitingen, heeft de heer Van der Linden gezegd, dat “de bewoners/omwonenden met alle drie de opties geen probleem hebben”. Immers, twee van de drie alternatieven gaan parallel aan de zuid-zuid-oost kant van de Schröder van der Kolklaan richting AlbrandswaardseWEG. De derde voorgestelde ontsluiting zou geheel achter de locaties Antes en Fivoor( TBS kliniek) parallel aan de dijk met de Oude Maas, aansluiting moeten vinden richting Hoogvliet.

Vervolgens is het pleidooi van de heer Van der Linden om al het onaanvaardbaar sterk toegenomen huidige- en toekomstige personeels-en goederen verkeer , bestemd voor Antes en Fivoor en vise versa gebruik moeten maken van de destijds aangepaste infrastructuur ten behoeve van de RET bus naar Antes en Fivoor en v.v.. Over die oplossing is inmiddels overeenstemming met de Parnassiagroep, waartoe Antes behoort en met de Antes directie, waarbij Fivoor (TBS) is uitgenodigd zich daarbij aan te sluiten.

Die context is in het verslag verward en verwrongen met door NAP woordvoerder Richard Steger’s opmerking ten aanzien van een nieuwe verkeersstroom, als gevolg van een nieuwbouw van 450-500 woningen op het Antes terrein “dat kan niet , want daar zouden nou juist de nieuwe woningen komen, we moeten het probleem niet verplaatsen naar de nieuwe wijk”.

Dus, voor alle duidelijkheid:

1. de heer Van der Linden had het over bestaande Antes , Fivoor en lokaal verkeer, los van eventuele nieuwbouw op het Antes terrein.

2. de heer Steger (NAP) had het over de gevolgen bij het realiseren van het door Antes voorgenomen en door de wethouder nadrukkelijk omarmde aantal nieuwbouwwoningen op het Antes terrein.

overigens tot slot:

Eén van de omwonenden heeft inmiddels ook de in het verslag genoemde en door de politiek bejubelde en vergelijkbare locatie in Castricum bezocht en gezocht naar bruikbare parallellen in oplossingen, voor wat de verkeerssituatie betreft. Maar in de vergelijking met de Poortugaal-Antes situatie is de conclusie helder: Appels met peren!

Namens de betrokken groep omwonenden/ bewoners.

J. van der Linden

Advertenties uit de krant