Afbeelding

Beroofd van telefoon

Algemeen

RHOON - Vorige week maandag werd Rika Storm beroofd van haar telefoon, vlakbij haar woning. Ze zat in haar scootmobiel en werd aangesproken door twee jongens van rond de 11 tot 13 jaar. Ze vroegen eerst of haar naam Rika was en vervolgens scholden ze haar uit. Ze pakte direct haar telefoon, want ze wilde een foto van de jongens maken. Dat ze haar zomaar uitscholden, was al vreemd te noemen. Vervolgens rukte de jongens de telefoon uit haar handen en sjeesde er op de fiets vandoor.

Rika was nogal ontdaan naar dit voorval. Ze werd gelukkig van alle kanten bijgestaan. Vanuit de Primera werd de politie gebeld en omstanders ontfermde zich over haar. ,,Deze mensen wil ik hartelijk bedanken”, zegt ze. ,,Ik weet niet wie die omstanders waren en die lieve mevrouw die paracetemol voor me ging kopen omdat ik ook nog een migraineaanval kreeg. En ook wil ik de politie bedanken. Ze waren heel hulpvaardig en ik kan ze meteen bellen als er wat is.”

De jongens zijn nog niet aangehouden. Een van de jongens had een lichtblauwe fiets met een krat voorop en de andere jongen fietst op een beige fiets. Ze zijn later nog meerdere keren rondom de woning van Rika gesignaleerd.
Het gebeuren heeft een flinke impact op Rika. ,,Ik hoop dat ze gepakt worden. Ze beseffen niet wat ze iemand aandoen met zo’n actie. Ik ben er echt van van slag. En ik zit nu zonder telefoon. Niet zo fijn dat ik niemand kan bellen als dat nodig is. Stel dat ik met een lekke band kom te staan ofzo.”

Wie weet meer?

Wie meer informatie heeft over de jongens kan contact opnemen met de politie of een mail sturen naar
redactiealbrandswaard@
barlokalemedia.nl.

Advertenties uit de krant