OBS De Overkant in Rhoon kreeg drie maal een 10 voor verkeersveiligheid.
OBS De Overkant in Rhoon kreeg drie maal een 10 voor verkeersveiligheid.

OBS de Overkant voorbeeld van veilige school

Algemeen

RHOON - Afgelopen week ging wethouder Martijn Heezen langs bij OBS de Overkant om het verkeerslabel ‘Veilige school’ uit te reiken. OBS de Overkant scoorde drie maal een 10 bij de beoordeling van de verkeersveiligheid rondom de school. Directeur Nelleke van Steenhoven is in Albrandswaard met haar school ambassadeur voor verkeersveilige scholen.
Martijn Heezen: ,,OBS de Overkant vind ik echt een voorbeeldschool als het gaat om verkeersveiligheid rondom de school. Ze hebben niet alleen hard gewerkt met de kinderen, maar ook de ouders werden betrokken en aangemoedigd om hun gedrag te veranderen. En dat heeft gewerkt, er komen nog maar heel weinig ouders met de auto. Met alleen de kinderen zouden we het niet redden.”

De school heeft de afgelopen drie jaar enorm veel gedaan om met de kinderen de verkeersveiligheid rondom de school te vergroten door verkeerslessen en verkeersexamens; het vergroten van behendigheid op de fiets en ‘dode hoek’ lessen bij vrachtwagens. Ouders werd gevraagd om hun gedrag te veranderen door altijd lopend of met de fiets hun kinderen naar school te brengen. Ook buurtbewoners werden betrokken bij de verkeerslessen als deze in de straat voor de school worden gegeven.

De stichting SCHOOL OP SEEF vindt OBS de overkant echt als een voorbeeld voor de andere scholen in Albrandswaard.

Advertenties uit de krant